Vähi: Siffi liitumisega muutus Sillamäe LNG-projekt realistlikumaks

Aivar Reinap
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sillamäe Sadama suuromanik Tiit Vähi.
Sillamäe Sadama suuromanik Tiit Vähi. Foto: Peeter Langovits/Postimees

Sillamäe Sadama suuromaniku ja nõukogu esimehe Tiit Vähi sõnul on Endel Siffi asumine Sillamäe LNG-projekti etteotsa positiivne uudis, mis muudab selle plaani oluliselt realistlikumaks.

«Tunnen Siffi – ta on teinud suuri asju,» kommenteeris Vähi reedest tehingut, mille käigus Siff omandas poole Sillamäele LNG terminali arendavast OÜst Sillgas ning asus ka gaasifirmat ainsa juhatuse liikmena ka juhtima.

Vähi sõnul on suurte projektide puhul vajalikud neli asja: äriplaan, raha, õigused ja võimekas juhtkond ning Siffi tulek Sillgasi tugevdas ettevõtte positsioone kõigis neis neljas valdkonnas.

«Usun, et Siffi kui kogenud investori tõttu muutus see projekt oluliselt realistlikumaks,» märkis Vähi. «Seda, et Sillamäe sadam antud projekti usub kinnitab tõsiasi, et oleme terminalile kinnitanud maaomandi saamise tingimused.»

OÜ Sillgas planeerib rajada Sillamäe sadamasse 480 000 kuupmeetrise veeldatud maagaasi (LNG) terminali ja 32 000 kuupmeetrise veeldatud naftagaasi (LPG) mahutipargi. Sillgas OÜst kuulub pool Siffi osaühingule Primos ja pool terminali arendust seni vedanud osanikke koondanud osaühingule Ruutring.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles