Kalamees eksis tuisus Lämmijärvelt Pihkva järvele

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lämmijärv Mehikoormas.
Lämmijärv Mehikoormas. Foto: Veebikaamera foto / Kalastusinfo.ee

Nädalavahetusel juhatasid Värska kordoni piirivalvurid kaldale mehe, kes oli mootorsaaniga järvejääl sõites sihi kaotanud.

Laupäeva keskpäeval helistas Värska kordonisse mootorkelguga järvele läinud mees, kes teatas, et halvenenud ilmaolude ja lumetuisu tõttu kaotas sihi, vahendas Lõuna prefektuur. Mees pelgas koguni, et on ületanud ajutise kontrolljoone ning sattunud Venemaa territooriumile.

Piirivalvurid palusid tal jääda paigale ning leidsid mehe vähem kui tunni möödudes üles. Kontrolljoont ta õnneks ei ületanud. Küll aga oli ta enda arvatud kohast üsna palju kaugemale sõitnud. Nimelt pakkus ta, et asub Lämmijärvel, kuid piirivalvurid kohtusid temaga Pihkva järvel.

Värska kordoni juht Andres Vesselov ütles, et antud juhtum on heaks näiteks, kuidas järvel hätta sattudes tegutseda. Mehel oli kaasas laetud mobiiltelefon ning orientatsiooni kaotades võttis ta viivitamata ühendust piirivalvuritega. «Ei ole mõistlik sihitult järvel ringi liikuda ning loota, et õige teeots omal jõul üles leitakse.»

Vältimaks seda, et tagasitee otsimine jääb lõpuks pimeda peale ja inimesel tekib alajahtumise oht, ei maksa häbeneda oma eksimust ning teatada sellest kohe piirivalvuritele, lisas Vesselov.

Piirivalvurid soovitavad järvele minnes alati registreeruda oma järvelemineku, riietuda ilmastikule vastavalt, võtta kaasa laetud mobiiltelefon ja navigeerimisseadmed ning orientatsiooni kaotades sellest kohe lähimasse kordonisse teatada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles