Stavropolis uuritakse ettevaatusabinõude jõuetust

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiirabiauto Stavropoli kultuuri- ja spordipalee juures.
Kiirabiauto Stavropoli kultuuri- ja spordipalee juures. Foto: SCANPIX

Jõustruktuuride esindajad püüavad selgitada välja, miks ei töötanud turvaabinõud, mis olid võetud kasutusele eile Stavropolis enne Tšetšeeni tantsuansambli Vainahh kontserti.

Põhja-Kaukaasia föderaalringkonna jõustruktuuride allikas rääkis RIA Novostile, et esialgsete analüüside järgi oleks korrakaitsjad saanud terroriakti ära hoida.

Plahvatus, mille trotüülekvivalent oli 400 grammi, leidis aset kontserdisaali kõrval. Viimastel andmetel hukkus seitse inimest, erineva raskusastmega vigastusi sai üle 40 inimese.

Kultuuri- ja spordipalee ümbruse kontrollimisel tehti vigu ja see viidi läbi ebaprofessionaalselt, kuigi turvalisuse tagamiseks oli väljas piisav hulk miilitsatöötajaid.

«Seetõttu viiakse linna korrakaitsestruktuurides läbi ametkondlik juurdlus. Pole välistatud, et pärast kontrollimise tulemusi võetakse vastutusele mitu ametnikku,» rääkis allikas.

Varem oli krai asepeaminister Sergei Ušakov rääkinud, et palee ümbruse olid enne vaadanud üle miilitsatöötajad ja künoloogid. Tema sõnul tegi krai prokurör ülesandeks uurida välja, kas korrakaitseorganid töötavad kohusetundlikult või mitte.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles