Seppik: Reiljani kohtulahend tõstis poliitika mainet

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kommenteerides riigikohtu otsust ekspoliitik Villu Reiljan pistise küsimises süüdi mõista, leidis parlamendi keskfraktsiooni aseesimees Ain Seppik, et see mõjub nii Eesti kui õigusriigi kui ka siinse poliitika mainele positiivselt.

«Meie põhiseaduse järgi mõistab õigust Eesti vabariigis ainult kohus. Kuna Villu Reiljani üle on kohut mõistnud legaalne ja põhiseaduskohane kohus, siis on kohtulahendid seaduslikud ning kuuluvad täitmisele,» ütles Seppik Postimees.ee’le.

«Kohtulahendid on seaduslikud ning seetõttu nad mõjuvad nii Eesti kui õigusriigi kui ka Eesti poliitika mainele positiivselt.»

Ta meenutas, et Keskerakond on korduvalt teinud Rahvaliidule ettepanekuid ühinemiseks, kuna leiab, et Rahvaliidus on jätkuvalt palju eetilisi ja põhimõttekindlaid Eesti inimesi, kes peaksid poliitikast osa võtma.

Riigikohus jättis eile jõusse rahvaliitlasest ekskeskkonnaministri Villu Reiljani pistisenõudmises süüdi mõistva kohtuotsuse.

Eile täpselt südaööl ka riigikogu koha kaotanud Reiljan lahkub poliitikast ja iseseisvalt jätkavast Rahvaliidust.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles