Kapten Maret Ani: tase on siin turniiril kõikuv

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tennisist Maret Ani
Tennisist Maret Ani Foto: Liis Treimann

Esmakordselt Eesti Fed Cupi tennisenaiskonna kapteni kohuseid täitev Maret Ani sõnas, et amet on talle uus, kuid väga huvitav.

Sarnaselt Eesti esinumbrile Kaia Kanepile ei osanud ka Ani alagrupivastastest Namiibiast ja Armeeniast midagi arvata. «Suhteliselt tundmatud on nad küll. Armeeniat olen vähemalt treenimas näinud, Namiibiast ei tea üldse midagi. Eks ma üritan nüüd konkurentide trenne jälgida,» lausus ta. «Tase on siin turniiril kõikuv – on korralikke mängijaid, on natuke nõrgemaid.»

Ani ei kavatse oma hoolealuseid liialt hoidma hakata, ehkki vastased ei pruugi maailmaklassist olla. «Kaia näiteks tahab ise küll mängida, nii et eks vaatame päev-päevalt, kes väljakule läheb. Loodetavasti saavad kõik platsile.»

Uues ametis esimesi samme tegev Ani tunneb ennast kapteni rollis mugavalt. «Tunne on hea, esimene kaptenite koosolek ka selja taga. Eks ma pean ennast veidi asjadega kurssi viima, et mõnda ametlikku momenti maha ei magaks. Kõige rohkem teeb muidugi rõõmu see, et ei pea ise homme platsil ringi jooksma, vaid saan mugavalt pingil istuda,» muigas ta. «Aga mul on endal Fed Cupilt varasemast palju häid emotsioone, seega võib-olla tean, mida tüdrukud mingil hetkel vajavad.»

Kanepi sõnul on ka mängijate meelest Ani kapteniks väga sobiv valik. «Küsiti, ega meil kellelgi midagi Mareti vastu ei ole. No mul küll ei olnud!» naeris ta. «Saab olema huvitav kuulata, mida ta mängu ajal räägib.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles