Nestor: Reiljan määris poliitika mainet

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Villu Reiljan riigikogus.
Villu Reiljan riigikogus. Foto: Peeter Langovits

Riigikogu sotsiaaldemokraatide juhi Eiki Nestori hinnangul määris Villu Reiljani süüdimõistmine kogu poliitika mainet.

«Poliitikute süüdimõistmised mõjuvad halvasti kogu poliitika tegemisele ja poliitikute mainele. Seda sõltumata erakonnast,» rääkis Nestor Postimees.ee’le.

«Täpselt samamoodi on kas või näiteks kirikuõpetajate mainega. Vabandan kõigi selle ameti pidajate ees, aga see näide tuli esimesena pähe.»

Tema sõnul ei rõõmusta ükski erakond Eestis selle üle, et Reiljan süüdi mõisteti.

Nestori väitel on Rahvaliidu maine saanud kogu Reiljani kohtusaaga jooksul räsida.

«Seetõttu reeglina süüdistuste alla sattunud poliitikud kaugenevad kohe erakonnast eesmärgiga erakonda süüdistustest säästa. Miks Villu Reiljan vastupidise tee valis, ei oska ma ütelda,» rääkis Nestor.

«Minu jaoks oleks olnud arusaadav, kui süüdistuste alla langenuna oleks Reiljan end kohe poliitiku kohustustest priiks teinud. Sellega oleks ta säästnud nii Rahvaliitu, riigikogu kui teisi Eesti erakondi.»

Riigikohus jättis eile jõusse rahvaliitlasest ekskeskkonnaministri Villu Reiljani pistisenõudmises süüdi mõistva kohtuotsuse.

Eile täpselt südaööl ka riigikogu koha kaotanud Reiljan lahkub poliitikast ja iseseisvalt jätkavast Rahvaliidust.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles