Valitsus arutab loomade toiduks kloonimist

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti toetab üldjoontes Euroopa Komisjoni eelmise aasta lõpus esitatud eelnõu, mille kohaselt keelataks Euroopa Liidu territooriumil loomade kloonimine toidu tootmise eesmärgil. Täna valitsuses arutlusele tulev eelnõu ei hõlma kloonimist, mida tehakse teadusuuringute käigus haruldaste tõugude või ohustatud liikide säilitamiseks ning ravimite ja meditsiiniseadmete tootmiseks. Eelnõu reguleerimisalasse kuuluvad veiste, sigade, lammaste, kitsede ja hobuslaste liiki põllumajandusloomad. Samuti keelustataks ajutiselt elusate kloonloomade turustamine.

Eesti toetab teatavate toidu ja loomsete saaduste saamiseks kasutatavate põllumajandusloomade kloonimise ning Eesti kloonloomade ja kloonembrüote turulelaskmise keelamist. Samas ei ole Eesti hinnangul õigustatud kloonloomade traditsiooniliselt paljundatud järglastelt pärineva toidu turustamise keelamine.

Eestis kloonimisega tegelevasse töörühma kuuluv Tartu Ülikooli füsioloogilise genoomika professor Sulev Kõks ütles, et loomade toiduks kloonimise keelamine oleks vale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles