Väikesed võimlejad korjavad suuri kogemusi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võimlemisklubi Janika miniklassi rühma Bella tüdrukud arvasid, et nende kava räägib ühe sellise tüdruku päevast, kes veedab niisama aega ja samas teeb ka natuke rumalusi. Miniklassi võistlusi peetakse Miss Valentine’il esimest korda.
Võimlemisklubi Janika miniklassi rühma Bella tüdrukud arvasid, et nende kava räägib ühe sellise tüdruku päevast, kes veedab niisama aega ja samas teeb ka natuke rumalusi. Miniklassi võistlusi peetakse Miss Valentine’il esimest korda. Foto: Margus Ansu

«Naeratus! Ole tugev! Sirged käed! Tõsta! Kus sa oled? Mõtle joonisele! Naeratus! Väga hea! Käed sirgu! Kannad kokku! Naeratus!» Võimlemisklubi Janika miniklassi rühma Bella treener Evelin Juhanson jagas võimlejatele teisipäeval juhiseid.

Nelis Katrina Säre tunnistas, et tema on küll närvis ja ei julgegi väga võistlema minna, sest kui nässu läheb, siis jääb Bella finaalist välja. Treener Evelin Juhanson rahustas tüdrukut aga sellega, et suur võit oli juba Miss Valentine’ile pääsemine. Teised Bella tüdrukud ütlesid, et nad on väga elevil ja soovivad hästi esineda.

Homme kell 8.55 astub Bella esimest korda rahvusvahelise ilu- ja rühmvõimlemisturniiri Miss Valentine võistlusareenile. See tähendab kogunemist juba kell pool seitse, et väikestele sportlastele krunnid pähe teha ja nad võistluseks valmis seada. Pool kaheksa hakatakse soojendust tegema.

Ajaks, kui nende klassikaaslased sätivad end koolis söögivahetundi, on rühmvõimlejatel tööpäev juba läbi.

Samuti miniklassi rühm Bellinda astub lavale 9.30 aegu. Bellinda tüdrukud ütlesid, et neil on kõhus õõnes tunne ja nii ärevil pole nad varem olnud, sest Miss Valentine on nende senise elu kõige suurem võistlus.

Kertu Katriin Kotkas arvas lausa, et pole ikka täitsa normaalne, kui ta hommikul kooli minnes ainult võistlustele mõtleb ja iga päevaga läheb ärevus suuremaks.

Karmel Saar aga selgitas, et võistluse hetkeks võtavad Bellinda võimlejad end alati kokku, ükskõik kui suur närv on sees.

Trikid ja eputamine

Nii Bella kui Bellinda tüdrukud on võimlemisega tegelenud kaks kuni seitse aastat. Mõni tüdruk on individuaalselt ka Miss Valentine’il võistelnud, kuid oma rühmaga on nad sellisel suurel võistlusel esimest korda.

Võimlemine meeldib Bella tüdrukutele mitmel põhjusel. Kärt Rentelile meeldib teha näiteks trikke, eriti aeglast sildringi, Terit Michelle Sillale meeldib võistelda ja ta on trennist ka palju häid sõpru leidnud, Greete Sasmil pidas aga parimaks osaks venitamist.

Peale nende kuuluvad rühma veel Eliis Aid, Laurika Luk­janov, Triin-Elis Kuum, Annika Mop­pel, Nelis-Katrina Säre ja Kerttu Lisette Kadajane.

Rühma treenerid on Evelin Juhanson, Maris Kallus, Eva Luts (ballett) ja Merike Kalme (akrobaatika).

Bellinda tüdrukute arvates on aga võimlemine tore, sest saab eputada ja ilusaid trikoosid kanda. Laura Vahejõe rääkis, et tema vaatas kolmeaastaselt kodus telekast Miss Valen­tine’i võistlust ja teatas seepeale emale, et tema tahab ka balletti minna.

Vahejõega koos kuuluvad Bellindasse Alina Pro­kofjeva, Emma Kuuse, Mariin Kala, Sa­biine Oras, Karmel Saar, Car­men Grigo­rovitš, Vanessa Kivirand, Anita Korotkova, Ne­le Marii Rahnu, Mona Rebeka Adson ja Kertu Katriin Kotkas. Bellinda treenerid on Juhanson, Luts ja Kalme.

Juubeliaasta muudatused

Bella ja Bellinda võistlevad miniklassis, mis tähendab 8–10-aastaseid tüdrukuid. Miniklassi võistlusi peetakse Miss Valentine’il esimest korda.

Turniiri peakorraldaja Ja­nika Mölder selgitas, et otsustas seekord ka miniklassi kaasata, sest võimlemine on niivõrd varajane spordiala ja Eestis on palju häid miniklassi rühmasid.

«Suur võistlus motiveerib noori ja pealegi on see kodus. Lapsed on väga õhinas ja valmistuvad suure hooga,» sõnas ta.

Võistlusele pääsesid mullu detsembris peetud sõprusvõistluse Slonny Cup viis esimest rühma. Bellinda oli tookord esimene, Bella neljas ning nende vahele jäid VK Rütmika rühmad Siidisabad ja Pääsukesed, viiendana pääses edasi VK Ja­nika Tallinn rühm Mile­na.

Uuendusena tõi Mölder välja ka selle, et iga vanuse igal üksikalal toimuvad sel aastal ka finaalid, kuhu pääsevad eelvõistluste kaheksa parimat.

Juba teisipäeval helisesid nii Janika Mölderi Eesti kui ka Kanada telefon vahet pidamata, sest siis jõudsid kohale esimesed võistlejad. Ta muigas, et võistlejate transpordi haldamiseks on neil loodud üle saja reaga Exceli tabel, millest sai maha tõmmata esimese rea.

Ärevust tekitas korraldajale see, kas kohtunikud jõuavad iga grupi ajakava kohaselt ära hinnata. Kuna osalejaid on sel aastal taas rekordiliselt palju, on igale kavale määratud vaid kaks minutit ja teist sama palju, et kohtunikud hinded annaksid.

«On juhtunud kuidagi nii, et siia tahetakse tulla, ja me ei oska ära ka öelda,» muigas Mölder selle peale, et Tartus võistleb sel nädalavahetusel üle 1000 võimleja 30 riigist. Ta arvas, et Miss Valentine’i teeb eriliseks hubane saal ja sõbralik õhkkond, kus kõik võistlejad on hästi koos.


Miss Valentine Annelinna spordimajas

• Homme on eelvõistlused ja MK-etapi poodiumitreening.

• Laupäeval on rühmvõimlemise MK-etapi ja iluvõimlemise eelvõistlused, rühmvõimlemise turniiri finaalid.

• Pühapäeval on rühmvõimlemise MK-etapi ja iluvõimlemise finaalid ja lõpugala.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles