Kärgperes kehtivad teised reeglid

Linda Pärn
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ethel Espenbergi kärgpere: Ethel ja Ivar ning nende lapsed Emil, Indrek, Aleksander, Helena ja Maria moodustavad suure ja üksmeelse kärgpere.
Ethel Espenbergi kärgpere: Ethel ja Ivar ning nende lapsed Emil, Indrek, Aleksander, Helena ja Maria moodustavad suure ja üksmeelse kärgpere. Foto: Erakogu

Eestis leidub üha rohkem selliseid peresid, kus on kokku saanud mees ja naine, kel on lapsi ka eelnevast suhtest. Kärgpere sujuva toimimise eeldus on, et möödunud suhte purunemise põhjus oleks selge, sest muidu võib korduma jääda vana suhtemuster.

Karin (24, nimi muudetud) möönab, et nemad on alles kärgpereks kujunemas. Mehel on eelmisest abielust kaks poega (12- ja 8-aastane), Karinil endal on poeg (kuueaastane) ning nüüd ühendab neid kõiki beebieas tütar.

Karini sõnul on kohaneda mõnevõrra keeruline. «Kõige raskemaks peamegi ilmselt mõlemad seda elukorralduse paikaloksumist ning laste harjumist uue eluga,» nendib Karin ja lisab, et peagi jõustub tänu kohtuotsusele uus kord, mille järgi veedavad Karini ja tema elukaaslase lapsed edaspidi suurema osa ajast koos, ühise katuse all. «Alguses oli keeruline saada ka teise poole lapsi meie juurde, et saaksime osa nende elust ja vastupidi. Oli tagasilööke ning oli ka niisama mustamist kohtusaalis,» meenutab naine aega, mil peremurede lahendamiseks oli vaja välist abi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles