Kanepi: taanlanna oli turniiri raskeim vastane

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti tennisenaiskond kodusel Fed Cupi turniiril.
Eesti tennisenaiskond kodusel Fed Cupi turniiril. Foto: Toomas Huik

Eesti tennisenaiskond koosseisus Kaia Kanepi, Anett Kontaveit, Eva Paalma ja Tatjana Vorobjova tagas kodusel Fed Cupi Euro-Aafrika III tsooni turniiril pääsu kõrgemasse liigasse. Poolfinaalis saadi 2:0 jagu Taanist, kui üksikmängudes said veenvad võidud nii Kaia Kanepi kui Anett Kontaveit, paarismängu ei peetud.

Poolfinaali avamatšis oli Anett Kontaveit 6:0, 6:0 üle Mai Gragest. «Võib-olla eelmised mängud olid siin ehk tõesti lihtsad, aga taanlanna vastu oli täna küll raske. Pidin terve mängu olema hästi keskendunud,» sõnas Kontaveit mängujärgses intervjuus.  

Poolfinaali oli Eesti naiskonda toetama tulnud üsna rohkearvuline publik. «Teatud närvilisus oli ehk turniiri alguses, kodupubliku ees võistlemine tahab veidi harjumist. Hoopis teine tunne on mängida, kui inimesed sulle kaasa elavad,» lisas Kontaveit, kes osaleb ka järgmisel nädalal Tere Tennisekeskuses peetaval ITFi turniiril.

Teises kohtumises kaotas Eesti esireket Kaia Kanepi Karen Barbati vastu avageimi, ent leidis seejärel oma rütmi ja võttis kindla 6:2, 6:1 võidu. Eesti sai alagrupis mängudega 3:0 ja settigi loovutamata jagu nii Namiibiast kui ka Armeeniast.

«Tänane vastane oli kõige raskem minu jaoks siin turniiril,» sõnas maailma edetabelis 27. kohal olev Kanepi. Taani ridades ei teinud turniiril kaasa nende nimekaim mängija Caroline Wozniacki (WTA 11.). «Tema osalemisel oleks mängud olnud eelkõige just publiku jaoks tasavägisemad, aga paraku oli see aasta nii,» kommenteeris ta Wozniacki eemalejäämist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles