Õpetajad pole rahul kesise palgatõusuga

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpetajate miiting Vabaduse väljakul Tallinnas
Õpetajate miiting Vabaduse väljakul Tallinnas Foto: Andres Haabu

Koolijuhid, õpetajad ja omavalitsuste esindajad on rahuolematud haridusministeeriumi tegevusega, kuna eelmisel aastal lubas ministeerium palgatõusu, kuid lükkas tegelikult vastutuse kohalike omavalitsuste kanda.

Ministeerium ei nõustu neile süüks pandud kriitikaga ja ütleb, et selle aasta prioriteediks ongi kaotada ebavõrdsust erinevate piirkondade vahel, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Haridustöötajate liidu esimees Reemo Voltri on üle nädala püüdnud selgust saada, mis metoodikal raha jagatakse, kuid peab tõdema, et praegu näib, et ministeerium lubatud palgatõusu ei taga, tema sõnul ei ole tulemas 12-protsendist ega isegi viieprotsendist palgatõusu, millest räägiti eelmisel aastal kõigi riigilt palka saavate inimeste puhul.

Tartu Jaan Poska gümnaasiumi direktor Helmer Jõgi märkis, et nende kool tagab õpetajate palgatõusu ja palganumbrid, aga kaotab paindlikkuses päris tugevasti: tuleb vähendada kursuste, ametikohtade ja rühmade arvu.

Tartu Tamme gümnaasiumi direktor Vallo Reimaa ütles, et ministeeriumi peamine viga on olnud palgatõusu väljareklaamimisega valede ootuste tekitamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles