Sotsid otsustasid Kõlvarti umbusaldamisega ühineda

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Kõlvart
Mihhail Kõlvart Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Sotsiaaldemokraatlik erakond toetab Tallinna linna soovi pakkuda täiendavaid venekeelseid tunde reaalainete õppijatele Vene Lütseumis. Koolis õppetegevuse koordineerimiseks loodud sihtasutuse tegevus jääb aga erakonnale läbipaistmatuks, mistõttu liituvad ka sotsid Kõlvarti umbusaldusavaldusega.

«Peame mõistlikuks, et Tallinna linn pakub täiendavaid tunde matemaatikas, keemias ja teistes ainetes neile venekeelsetele lastele, kes riikliku koolisüsteemi jäikuse tõttu on sunnitud piisava keeleoskuseta gümnaasiumis eesti keeles õppima ning kellele see käib üle jõu,» ütles Tallinna linnavolikogu sotsiaaldemokraatide fraktsiooni esimees Lauri Laats. 

Kindlasti ei tohi linn Laatsi sõnul eirata põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse nõudeid, kuid saab omalt poolt luua vastava tugimehhanismi.

«Tallinna võimude tegevus on Vene Lütseumi töö korraldamisel demokraatlikule riigile selgelt sobimatu. Sihtasutuse kohta puudub igasugune avalik info pakutavate koolituste ning laiema õppekorralduse kohta, sihtasutusel ei ole isegi kodulehte. Lisaks, ehkki sisuliselt on tegemist koolitusasutusega, ei ole see Eesti Hariduse Infosüsteemis registreeritud ega oma kinnitatud õppekavasid. Läbipaistvuse puudumine süvendab kahtlusi selles, kas maksumaksja raha kulutatakse otstarbekalt.»

Sotsiaaldemokraadid on ka varem korduvalt osundanud põhimõttelistele puudujääkidele pealinna haridusvaldkonna juhtimises Mihhail Kõlvarti poolt. See puudutab nii lasteaedade kroonilist alarahastamist kui ka erivajadustega lastele mõeldud erakoolide mittetoetamist. Nüüd lisandus ka meedias välja käidud linnavalitsuse plaan sulgeda koolivõrgu korrastamise sildi all mitu pealinna kooli. 

«Abilinnapea Kõlvart on avalikult võtnud vastutuse kogu Tallinna haridusvaldkonnas toimuva eest. Meile on oluline, et avalik võim mitte lihtsalt ei teeks õigeid asju, vaid et seda tehtaks ausalt ning läbipaistvalt. Kõik ülaltoodu on tegelik põhjus, miks Kõrvalt ei sobi abilinnapea ametis jätkama ning miks sotsiaaldemokraadid umbusaldavad teada volikogu istungil,» lisas Tallinna sotsiaaldemokraatide esimees Rainer Vakra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles