Stalnuhhin: Kallase tulek muudaks kindlasti Eesti poliitilist elu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Stalnuhhin
Mihhail Stalnuhhin Foto: Karli Saul / SCANPIX

Riigikogu keskerakondlasest saadiku Mihhail Stalnuhhini sõnul avaldab kindlasti Eesti poliitilisele elule mõju see, kui Siim Kallasest saaks Eesti peaminister ja Andrus Ansip läheks Brüsselisse Eesti eurovolinikuks.

«See on füüsikaseadus, et võrse laenguga osakesed tõukuvad, see annab neile vastastikust jõudu. Just sellepärast arvan ma, et Eesti kõigi aegade edukaim valitsus oli see, mis tekkis 2002. aastal, kui Reformierakond ja Keskerakond moodustasid valitsuskoalitsiooni. Aga Andrus Ansipiga ei istuks ma enam kunagi ühes paadis, kuna tema hävitas 2007. aastal kodanikuühiskonna paari tunniga,» ütles Stalnuhhin Postimehe venekeelsele väljaandele Postimees.ru.

Küsimusele, kuidas muutuks Kallase peaministriks tulekuga Eesti majanduspoliitika, leidis Stalnuhhin, et see muutuks tõenäoliselt vähe, kuna Eestis kujundab praegu majanduspoliitikat eelkõige rahandusminister.

Tema sõnul on just rahandusminister ja tema ministeerium need, kes dikteerivad kõigi Eesti rahaliste vahendite kasutamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles