Kassid eelistavad kõlisevat hiirt

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui poodi ilmusid rotid, tõi Natalja Zarzitskaja kodust kaasa oma sõbra Kiska, kes poodi jäigi. Kõrge ea tõttu Kiska enam täiskohaga ei tööta, kuid temast on poetöötajatele palju rõõmu.
Kui poodi ilmusid rotid, tõi Natalja Zarzitskaja kodust kaasa oma sõbra Kiska, kes poodi jäigi. Kõrge ea tõttu Kiska enam täiskohaga ei tööta, kuid temast on poetöötajatele palju rõõmu. Foto: Peeter Langovits

Toakassid vajavad korralikku varustust, sealhulgas mänguasju – kassipoja mänguasjade stardikomplektis peavad olema vähemalt pallikesed, suletutid ja hiirekesed.

«Kui me kassi võtame, teeme palju kulutusi: tuleb osta tualetitarbed, liiv, ronimispuu, toit ja mänguasju, sest kui kiisul on üksi igav, hakkab ta ulakusi tegema,» ütleb kogenud kassikasvataja, ühtlasi kassikasvatajate liidu Felix juhatuse liige Natalja Zarzitskaja.

Tubane kass kipub pahatihti laisaks ja paksuks minema, kuid seda saab vältida, kui talle piisavalt tubast tegevust pakkuda. Ronimispuu peaks kodus kindlasti olema – et kass saaks piisavalt turnida, hüpata, end venitada ja küüsi teritada. Kuid lisaks tuleb osta või ise valmistada mänguasju, mis aitavad kassil füüsilist vormi hoida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles