«Olukorrast riigis»: Eesti on mõne kuuga kaotanud kaks parteid

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu.
Riigikogu. Foto: Peeter Langovits

Viimaste kuude ja eriti viimase nädala sündmused on näidanud, et Eesti poliitmaastikult on päästmatult kadunud nii Rahvaliit kui rohelised, leiavad ajakirjanikud Kalle Muuli ja Anvar Samost.

Samost tõdes tänases Raadio2 saates «Olukorrast riigis», et pärast möödunud pühapäeval toimunud kongressi, kus Rahvaliit otsustas sotsidega mitte liituda, on sealt lahkunud suur hulk inimesi.

«See, mis Rahvaliitu oleks võinud mingi aeg tagasi päästa, oleks ikkagi olnud täielik puhastus, distantseerumine kuritegudest ja kurjategijatest ning kindlastu uue värskema juhtkonna sissetoomine,» ütles Muuli ja lisas, et nüüd poleks sellisest sammust enam abi, sest tema meelest on Rahvaliit juba pöördumatult allavett läinud.

«Mu meelest on küll selge, et kuigi ta võib formaalselt eksisteerida, siis poliitilise jõuna teda ikkagi varsti olemas ei ole,» hindas Muuli Rahvaliidu saatust.

«Mina julgen küll öelda, et paari aasta pärast Rahvaliidust ei mäleta enam keegi mitte midagi,» lisas Samost.

«Tundub, et mõne kuu jooksul on Eestis vähemaks jäänud tervenisti kaks erakonda, ja selle nädalaga on see saanud ka lõpliku kinnituse,» ütles Samost eile ja üleeile oma üldkogu pidanud rohelistele viidates.

Muuli tõdes, et sellest, mis roheliste sees toimub, ei saa varsti küll keegi enam midagi aru. «Parem oleks, kui sinnapaika see jääkski,» tõdes Muuli. «Roheliste erakondi ja liikumisi on Eestis korduvalt püütud asutada, aga paistab, et head nahka sellest ei tule.»

Samost arvas, et erinevalt Rahvaliidu kaubamärgist ei jää roheliste nimi kasutuseta ja sarnaste vaadetega erakonda tahetakse Eestis välja pakkuda ka nelja, kaheksa 12 aasta pärast.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles