Novaja Gazeta peatoimetaja: Politkovskaja sai tapmisähvardusi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anna Politkovskaja.
Anna Politkovskaja. Foto: SCANPIX

Vene ajalehe Novaja Gazeta peatoimetaja Dmitri Muratov ütles täna kohtus, et tema 2006. aastal mõrvatud kolleeg Anna Politkovskaja sai enne surma tapmisähvardusi.

«Politkovskajal oli tunne, et teda jälitatakse. Ma ei tahtnud tal isegi lubada uuesti Tšetšeeniasse minna, sest oli selge, et midagi on toimumas,» lausus Muratov Moskva linnakohtus tunnistusi andes.

Peatoimetaja sõnul oli Politkovskaja talle öelnud, et sai 2005. ja 2006. aastal tapmisähvardusi. Ta märkis ka, et ajakirjaniku viimane artikkel puudutas valitsusmeelsetele struktuuridele lähedalseisvate inimeste seotust piinamistega.

Novaja Gazeta uuriv ajakirjanik ja tuntud Kremli kriitik Politkovskaja tapeti 2006. aasta 7. oktoobril oma kodumaja trepikojas Moskvas. Mõrva tellijaid pole seni kindlaks tehtud.

Politkovskaja mõrvaga seoses on kohtu all viis inimest: Tšetšeeniast pärit Lom-Ali Gaitukajev, tema õepojad Rustam Mahmudov, Ibragim Mahmudov ja Džabrail Mahmudov ning endine politseinik Sergei Hadžikurbanov. Neile on esitatud süüdistus ettekavatsetud tapmises ja ebaseaduslikus relva omamises.

Kahtlusalustest kolm mõisteti 2009. aastal õigeks ja nende üle mõistetakse kohut uuesti.

Ükski kohtualustest oma süüd tunnistanud ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles