Piirivalve tahab keelata Lääne-Eestis merejääl sõitmise

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rohuküla-Vormsi vaheline jäätee.
Rohuküla-Vormsi vaheline jäätee. Foto: Eduard Laur

Lääne prefektuuri piirivalvebüroo tegi merega piirnevate maakondade maavanematele ettepaneku keelata mootorsõidukitega merejääl sõitmise, erandiks on kutseline kalapüük ja ametlikud jääteed.

Piirivalvebüroo juht Margus Toomsalu sõnul tingisid sellise ettepaneku muutlikud jääolud ja lähiaja ilmaprognoos, mille kohaselt on oodata sadu ja tuule tugevnemist, mis mõjutab nii jääolusid kui ka nähtavust. Keeld aitaks tagada inimeste ohustus ja hoida ära õnnetusi.

Maavanematele tehtud ettepanekus on kirjas, et keelata tuleks B-kategooria ja kõrgema kategooria sõidukite liikumine merejääl kuni jääolude paranemiseni  või jää sulamiseni. Ettepaneku kohaselt ei peaks keeld laienema kutselistele kaluritele ja ka jääteedele, juhul kui need on ametlikult avatud, teatas Lääne prefektuuri pressiesindaja.

«Loodame, et harrastuskalastajad suhtuvad kutselisele kalapüügile tehtavasse erisusse mõistvalt. Teada on, et need, kelle igapäevatööks on kalapüük, tunnevad hästi kohalikke olusid ja oskavad jää seisukorda harrastajatest paremini hinnata, » märkis Toomsalu.

Lääne prefektuuri piirivalvebüroo tegi ettepaneku keelu kehtestamiseks Pärnu- , Lääne-, Hiiu- ja Saaremaa maavanematele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles