Pealinnas ootab täna suitsetajaid testimistelk

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
HELP-kampaania telk.
HELP-kampaania telk. Foto: HELP

Täna, 31. mail tähistatakse maailma tubakavaba päeva, selle puhul ootab Tallinnas Solarise keskuse juures huvilisi HELP-kampaania telk, kus saab teha CO-testi.

CO-testi abil on võimalik kindlaks teha, kuivõrd aktiivne või siis passiivne suitsetamine inimese organismi mõjutanud on.

Lisaks testimisele saab telgi juures küsida nõu suitsetamisega seotud murede puhul. Nõuandjateks on rahvatervisega tegeleva Tervise Arengu Instituudi töötajad. Samuti saavad soovijad ise teistele oma nõuandeid jagada. Nimelt on telgis võimalus filmida HELP-kampaania kodulehe jaoks oma nõuanne suitsetamisest hoidumise kohta.

«HELP – Elagem tubakata» on Euroopa Komisjoni algatus, mille eesmärk on teavitada, pakkuda tuge ja aidata inimestel suitsetamist maha jätta, suitsetamisega mitte alustada või tulla toime passiivse suitsetamisega.

Tubakavaba päeva üritustest on võimalik osa võtta kella 11-18.30, kampaaniatelk asub Solarise sissekäigu juures Estonia puiesteel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles