«Keskpäevatund»: Kallase-Ansipi tehing oli Ilvesega kooskõlastatud

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip, Toomas Hendrik Ilves, Siim Kallas.
Andrus Ansip, Toomas Hendrik Ilves, Siim Kallas. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Ajakirjanik Priit Hõbemägi avaldas arvamust, et Siim Kallase ja Andrus Ansipi plaan omavahel ameteid oli ilmselt ka president Toomas Hendrik Ilvesega kooskõlastatud.

«Pakun, et omavaheline kokkulepe presidendi, Kallase ja Ansipi vahel on juba sõlmitud, et selline tehing toimub, vastasel korral ei läheks keegi Ilvesele sellist üllatust valmistama, vastasel korral võiks selline vangerdus põhjustada solvumist,» leidis Hõbemägi Kuku raadio saates «Keskpäevatund».

Temaga nõustusid ka ajakirjanik Ainar Ruussaar ja endine riigikogu liige Hannes Astok.

Ruussaar rõhutas, et me ei tea, kes on Siim Kallas täna.

«Muidugi on risk, et kohalikud nikerdajad on siin kümne aasta jooksul Eesti poliitikasse toonud sisse hulga uusi erakordselt vastikuid meetodeid, risk on, et mõnel konkureerival erakonnal tekib huvi esimesel võimalusel Kallasele kivi kaela panna ja ta põhja lasta,» arutles Astok.

«Reformierakond laiemalt on suutnud ennast ajakirjanduses kehtestada, tähelepanu keskmes on Kaja Kallas, Kristen Michal pürib siin Tallinna piirkonna juhiks,» loetles Hõbemägi.

Meedia on Kaja Kallast hellitanud ja hoidnud nagu mingit printsessi, poliitikuks olemine on tegelikult sukeldumine väga karmi maailma, enamasti ikka poliitikud saavad ajakirjandusest – enamasti asja eest – teravat kriitikat,» tõdes Ruussaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles