Mikk Sarv: roheliste seas ei saaks ma enam midagi olulist teha

Veiko Pesur
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mikk Sarv
Mikk Sarv Foto: Elmo Riig / Sakala

18. mail roheliste erakonnast välja heidetud ja läinud nädalavahetusel taas erakonda ennistatud Mikk Sarv kavatseb homme esitada avalduse lõplikult parteist lahkumiseks.


«Homme sõidan Tallinnasse avaldust viima,» kinnitas Sarv. Tema sõnul sündis otsus seetõttu, et sõlmitud kompromissi järgi ei ole tal erakonnas enam võimalik midagi olulist teha. «Pigem teen väljaspool erakonda samu asju, mis erakonda toetavad ja ma ei pea selleks erakonna liige olema.»

Kas ta näeb endal kohta mõnes teises erakonnas? «Ei oska öelda, see ei ole praegu nii aktuaalne.»

Erakonna tuleviku koht arvas Sarv, et loodetavasti saab sellest lõpuks hea rohelist maailmavaadet kandev ja aus erakond. «Aga ma tunnen, et minu tegevust on kõigi võimalike vahenditega blokeeritud ja mul ei ole mõtet seal trügida,» lisas ta.

«Reede õhtul käisin ka üldkogul ja kui sealt turvameestest korraks läbi pääsesin, oli hetkeks võimalus, et üldkogu hääletab eraldi väljavisatute tagasivõtmise ja selle, kas pannakse piirangud valimistel osalemiseks,» rääkis Sarv. Läks aga teisiti ja mõlemaid hääletati koos. Sarve hinnangul on otsus ka vastuolus põhikirjaga, mille järgi on igal erakonna liikmel kandideerida kõigisse kogudesse. «Seal oli lihtsalt üks järjekordne trikitamine.»

Sarv tõlgib praegu raamatut avatud ruumi tegemisest. «Olen peatüki juures, kus räägitakse kahe jala seadusest, mille järgi on iga inimese kohustus olla seal, kus ta saab õppida või panustada. Praegusel hetkel ei ole roheline erakond koht, kus ma saaksin õppida või panustada.»

Otsusest roheliste seast lahkuda on rääkinud ka Peeter Jalakas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles