Muuseum viib rännakule Eesti klaveri kuldaega

Alo Põldmäe
, Eesti rahvusliku klaverimuuseumi juhatuse esimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Klaveriteuurija Alo Põldmäe avastas endalegi üllatuseks, et Eestis toodetud klaverimudelite esipaneeli levinuim kujunduselement on olnud juugendlik Päike.
Klaveriteuurija Alo Põldmäe avastas endalegi üllatuseks, et Eestis toodetud klaverimudelite esipaneeli levinuim kujunduselement on olnud juugendlik Päike. Foto: Uue Kunsti Muuseum

Alates Tartu rahu aastapäevast võib Pärnu uue kunsti muuseumis näituse „Eesti Vabariik – 100“ ühe osana lähemalt uudistada valikut siin toodetud pianiinodest.

Esimesed Eesti Vabariigi aastad tähistasid klaveriehituse kuldaega – siis tehti omamaiste klaverite tootmises nii kvantitatiivne kui kvalitatiivne hüpe ja arvestatavad positsioonid võeti sisse rahvusvaheliselgi turul. Klaverieksport laienes Soome, Lätisse, Leedusse, Poolasse, aga ka Palestiinasse, Süüriasse ja Egiptusesse.

Meistrid tulid Peterburist

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles