Ivari Padar: eurosaadikute hüvitised panevad kulmusid kergitama Ida-Euroopas

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivari Padar.
Ivari Padar. Foto: Lauri Kulpsoo

Euroopa Parlamendi Eesti esindaja Ivari Padari sõnul on eurosaadikute palgad võrdsustatud kõikide liikmesriikide vahel ning kui Ida-Euroopa mõistes on need kõrged, siis Lääne-Euroopa jaoks võrreldes rahvusparlamendis makstavate sissetulekutega pigem madalad.

Ajakirjanduses kirjutati nädalavahetusel, et Euroopa Parlamendi Eesti saadikud on omakeskis otsustanud, et ei avalikusta, kui palju on neile makstud hüvitisi, vahendas ETV saade «Ringvaade», Padar kinnitas, et eurosaadikud pole omavahel selles kokku leppinud.

«Ega meie kuluhüvitised pole ju mingi haltuura või saladus, need on ametlikult Euroopa Parlamendi töölehekülgedel välja toodud numbrid,» lausus eurosaadik, selgitades, et hüvitised koosnevad neljast osast: konkreetne palk 6800 eurot kätte, 300-eurone päevaraha, kulutused transpordile ja büroo ülalpidamisele.

«See on saadiku enda asi, kas ta päevaraha ulatuses võtab endale saja-, kahesaja- või kolmesajaeurose hotelli Brüsselis või Strasbourg'is, aga päevaraha sisse peab mahtuma,» märkis eurosaadik.

«Ringvaade» lõi kokku, et kuus koguneb eurosaadikutel kuluhüvitisi summas 12 500 eurot, Ivari Padar tõdes, et summad on tõepoolest suured ning kulutuste maksimummääras on taoline summa võimalik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles