Maamaksuvabastus laieneb kaasomandis kinnistutele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

IRLi ja Reformierakonna fraktsioon andsid eile riigikogus menetlusse seaduseelnõu, mille järgi laieneb maamaksu vabastus liitsihtotstarbega maal elavatele inimestele.

See tähendab, et kaasomandis oleva kinnistu puhul laieneb eelnõu järgi maksuvabastus igale omanikule eraldi, mitte enam ühiselt, seega ei pea äripindadega majas elavad inimesed enam tasuma ärimaa osa eest maamaksu senistes pindalapiirangutes kõikide sihtotstarvete peale kokku.

Riigikogu rahanduskomisjoni esimehe Sven Sesteri sõnul jääb tänu seadusmuudatusele koduomanikele kätte üle 1,5 miljoni euro. «Eelmise aasta algusest jõustunud maamaksuvabastus vabastab maamaksust elamumaa osas, kuid näiteks äripindadega majas elavatel inimestel tuleb maksta maamaksu ärimaa osa eest, olgugi et nad ei saa majas paiknevast ärist mingisugust tulu ega kasu. Suurem maksukoormus võib viia hoopis kinnisvara väärtuse langemiseni,» rääkis Sester.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles