Ansip: reguleeritud piirisuhted suurendavad stabiilsust

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip.
Andrus Ansip. Foto: Jassu Hertsmann / Postimees

Peaminister Andrus Ansip tunnustas täna Eesti ja Venemaa vaheliste piirilepete allkirjastamise puhul kõiki selle pika protsessiga seotud olnud inimesi ning kinnitas, et leping suurendab stabiilsust kogu regioonis.

«Kahtlemata on reguleeritud piirisuhted naabritega, sealhulgas Venemaaga paremad kui reguleerimata suhted - seda nii Eestile kui tervele Euroopa Liidule. See on strateegiline ja kaugeleulatuv otsus, mis lisab stabiilsust ja tõstab mitte ainult Eesti, vaid kogu regiooni julgeolekut,» ütles Ansip valitsuse kommunikatsioonibüroo teatel.

Ansip tunnustas ka piirilepete nimel tehtud pikaajalist tööd. Tema sõnul on piirilepete allkirjastamine olnud kõikide Eesti valitsuste eesmärk alates Andres Tarandi juhitud valitsusest 20 aastat tagasi.

«Eesti välisministri allkiri piirilepingul toob lähemale ühe pika, aga olulise protsessi lõpu,» lausus Ansip.

Välisminister Urmas Paet ja Venemaa välisminister Sergei Lavrov allkirjastasid täna hommikul Eesti aja järgi kell 10.30 Moskvas Eesti-Vene riigipiiri ning Narva ja Soome lahe merealade piiritlemise lepingu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles