Mihkelson: Euroopa Liit peaks viivitamatult vahendama vägivalla peatamist Kiievis

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Mihkelson
Marko Mihkelson Foto: Peeter Langovits / Postimees

Euroopa Liidu liidrid peaksid viivitamatult sekkuma Kiievis toimuvatesse sündmustesse, et peatada vägivalla eskaleerumine ning aidata kaasa poliitilise protsessi taastumisele Ukrainas, ütles Riigikogu väliskomisjoni esimees Marko Mihkelson oma avalduses.

«Viimaste tundide sündmused Kiievis on kaasa toonud mitmete inimohvritega kokkupõrked. Olukord on nihkunud kriitilise piirini ning seadnud tõsise küsimärgi alla võimaluse leida poliitiline lahendus vastasseisule Ukrainas. Kiievi südalinnas võidakse otsustada mitte üksnes Ukraina, vaid ka Euroopa tulevik,» ütles Mihkelson riigikogu pressiesindaja teatel.

«Sõltumatu ja eduka Ukraina tulevikku pole võimalik ehitada vägivallale. Seetõttu peaks ennekõike Ukraina praeguste võimude huvides olema vägivallast hoidumine oma rahva vastu. Vaid läbirääkimised ja kompromissid on tee väljumaks kujunenud olukorrast,» ütles Mihkelson.

Mihkelsoni sõnul arutab riigikogu väliskomisjon Ukrainas kujunenud olukorda erakorraliselt homme hommikul toimuval koosolekul, millel osaleb ka välisminister Urmas Paet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles