Triin Toomesaar: õpetajate palgaküsimus on valimistest kantud

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Triin Toomesaar.
Triin Toomesaar. Foto: Erakogu

Õpetaja Triin Toomesaare hinnangul on viimased pedagoogide palgaarutelud üles kerkinud seepärast, et kellelgi on enne valimisi vaja tööd teha ning seepärast konflikt üles kiskuda.

Toomesaar rääkis ETV saates «Vabariigi kodanikud», et tema näeb kõrvaltvaatajana erasektorist «Noored kooli" programmi õpetajaks tulnuna seda, et haridus kõnetab peaaegu iga valijat, vahendas ERR Uudised.

«Muidugi on haridus igas riigis selline tuline poliitiline teema, millega saab siis erinevates valdkondades lubada küll tudengitele erinevaid reforme, küll õpetajatele palgatõusu, see on lihtsalt poliitiliselt väga mõnus teema ja valus ka, aga kellelgi on alati mingisugune motiiv olemas konflikti üles kiskuda kas siis opositsiooni või koalitsiooni poolt,» selgitas politoloogia magistrandist õpetaja.

Haridustöötajate liidu juht Reemo Voltri märkis, et kui haridusest räägitakse, siis minnakse väga kiiresti õpetajate palkade juurde, mis on kindlasti praegu valus teema - haridus on erinevate mõõdikute järgi väga heal tasemel, aga meie õpetajate palgad paraku mitte.

«Samas on väga palju eurorahasid saanud suunata koolidesse erinevateks muudeks tegevusteks, aga palgarahaks seda ei saa suunatam seetõttu see ongi praegu pigistavaks kohaks,» selgitas Voltri oma seisukohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles