Joodikud vallutavad tänavad: kainestusmajja jõuab üha enam inimesi

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna kainestusmaja möödunud aasta aruandest nähtub, et kainenema toodud isikute arv on võrreldes 2012. aastaga veelgi tõusnud ning koostöö meditsiiniteenust pakkuva Lääne-Tallinna haigla ja öömajateenust pakkuva Tallinna sotsiaaltöö keskusega toimib jätkuvalt  hästi.

Mullu toodi kainestusmajja politsei ja kiirabi poolt 5808 isikut, neist 5065 meest. Võrreldes 2012. aastaga kasvas töökoormus 3,4 protsenti, nähtub Politsei- ja piirivalveameti Põhja prefektuuri kokkuvõttest.

Klientidest oli välismaalasi 465, sealjuures 300 soome ja 17 leedu meest. 2058 ehk 34,5 protsendil klientidest puudub kindel elukoht.

Kainestusmaja suurim töökoormus langeb  kuu esimestele päevadele, st pensioni- ja palgapäevadele, rahvarohkemad on ka  riigipühad ja nädalavahetused. Ööpäevas käib kainerist läbi keskmiselt 16-17 isikut, tippajal on kainenematooduid koguni 35. 

Abilinnapea Merike Martinson märkis, et kainestusmaja on osutunud väga vajalikuks ja hästitoimivaks. «Oluliselt on vähenenud probleemid joobes isikutega haiglate erakorralise meditsiini osakondades ja sotsiaalmajutusüksustes, tagatud on meditsiiniline järelvalve ning nüüdseks on kainestusmaja vastaste kuri kriitika vaikinud, küllap mõistetakse, et vajadus oli sellise asutuse järele suur.»

Ühtlasi avaldas Martinson heameelt politsei korrakaitsebüroo ja Lääne-Tallinna keskhaigla ning Tallinna sotsiaaltöö keskuse hea koostöö üle. «Loodan, et politsei täidab oma lepingulise kokkuleppe, ning paigaldab kambritesse nõutud valvekaamerad.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles