Häälevõltsimises süüdistatud nõuavad Lindelt selgitusi

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väino Linde.
Väino Linde. Foto: MATTIAS TAMMET / ÕHTULEHT

Kristiina Ojulandi häältevõltsimise skandaaliga seostatud kolm endist reformierakondlast nõuavad riigikogu reformierakondlasest liikmelt Väino Lindelt selgitusi, milles seisneb nende väidetav süü.

Piret Haljend, Õnnela Raudsepp ja Anita Keivabu märkisid täna meediale saadetud teates, et nad peavad siiani kannatama küsimisi, miks pole peaminister Andrus Ansip, Reformierakond ega Väino Linde meie nende ei vabandanud ega ka meie väidetavat süüd isegi selgitada võtnud.

«Soovime, et Väino Linde selgitaks, milles meie süü seisneb ning miks vaikiti see oletatav süü mullu juunis «häälteskandaali» ajal maha. Väino Linde on küll puutumatu riigikogu saadik, kuid ta pole oma väljaütlemiste eest vastutusest vabastatud. Meie, allakirjutanud, soovime Eesti Vabariigi sünnipäeva tähistada ja oma riigi ja rahva üle uhkust tunda ning jätkata kunagi alustatud missiooni, mille eesmärgiks on, et Eestis oleks kõigil hea elada,» seisab avalduses.

Haljendi, Raudsepa ja Keivabu sõnul lahkusid nad jaanuaris Reformierakonna ridadest vabatahtlikult ning rahulikult, olime eelnevalt oma lahkumist korduvalt edasi lükanud, et oodata erakonnas muutusi.

«Mõistes, et tegelikult midagi ei muutu, tegime end eelmisest erakonnast vabaks enne uue erakonna loomist. Nii kui ilmus teade, et paljud endised reformierakondlased on uue erakonna algatusrühma liikmed, jõudsid meediasse väiteid, et justkui oleme inimesed  ebapuhta südametunnistusega ning oleme endises erakonnas toime pannud vääraid tegusid. Õigustamaks peaminister Ansipi alusetut süüdistust erakonnast lahkujate aadressil avaldati pea kõigis meediaväljaannetes 5. veebruari uudis, milles Väino Linde, ilma ühtki argumenti esitamata lihtviisiliselt, väitis, et Piret Haljend, Anita Keivabu ja Õnnela Raudsepp on segatud Reformierakonnas toimunud võltsimisskaandali. Siiani pole me saanud vastust ei Andrus Ansipilt, Reformierakonnalt ega Väino Lindelt, milles meie süü seisneb. Leiame, et kui on avalikult välja öeldud süüdistus, siis on vaja see ka avalikult kas põhjendada või tagasi võtta,» seisab avalduses.

Haljendi, Raudsepa ja Keivabu sõnul tunnevad nad, et nende ausat nime on määritud taolise alusetu avaliku süüdistusega, mille vastu neist keegi pole suuteline end paraku kaitsma. Nad nentis, et pole majanduslikult suutelised astuma Eesti suurima võimuerakonna vastu kohtu kaudu ning tundub, et just seda teades paisati küll õhku süüdistus, kuid ei tehtud midagi ei süüdistuse põhjendamiseks ega selle avalikuks tagasivõtmiseks.

«Eesti meedia, mis peaks olema tasakaalustatud ja kaitsma ka nõrgemate huve andes teemat käsitleda võttes edasi kõigi osapoolte seisukohad, piirdus vaid Ansipi lahmiva seisukohavõtu ja Linde väidetel põhineva süüdistava uudisega, kuid ei küsinud kummaltki süüdistavalt poolelt oma väiteid kinnitavaid tõestusmaterjal. Ometi peaks Eestis iga inimene saama valida oma poliitilist kuuluvust ning vaateid ilma, et tema väärikus või hea nimi ei saaks mingil moel kannatada,» ütlesid Haljend, Raudsepp ja Keivabu oma avalduses.

Piret Haljend, Õnnela Raudsepp ja Anita Keivabu on Kristiina Ojulandi loodava Rahva Ühtrsuse Erakonna algatusrühma liikmed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles