Venemaa terroriakti ohvrite arv tõusis kaheksani

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Plahvatus Stavropoli kultuurikeskuse ees nõudis mitu inimelu.
Plahvatus Stavropoli kultuurikeskuse ees nõudis mitu inimelu. Foto: AFP / Scanpix

Möödunud nädalal Venemaa lõunaosas asuvas Stavropolis aset leidnud pommirünnaku ohvrite arv tõusis kaheksani, kuna üks plahvatuses vigastatu suri saadud vigastustesse haiglas.

17-aastane Ashhad Mamõšev, kes sai plahvatuses raskeid peahaavu suri Stavropoli haigla intensiivravipalatis, teatas haigla peaarst Sergei Novikov uudisteagentuurile RIA-Novosti.

Mahlapakki peidetud pomm plahvatas 26. mai õhtul enne tšetšeeni tantsuansambli Vainahh kontserti Stavropoli kultuuri- ja spordipalee ees kohviku Akvarium juures.

Prokuratuur algatas juhtunu uurimiseks kriminaalasja paragrahvide alusel, mis puudutavad terroriakti ja kahe või enama inimese tapmist. Prokuratuuri uurijad töötavad mitme versiooni kallal ja teevad kindlaks kahtlusaluste ringi. Võimalikuks peetakse nii Vene natsionalistide rünnakud, kuid välistatud pole ka islamisisside rünnakut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles