Postimees Kiievis: viimastel tundidel on emotsioonid üles kruvitud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vägivald Kiievis.
Vägivald Kiievis. Foto: Reuters / Scanpix

Võrreldes päevase ajaga võib päikese loojudes Kiievis kuulda rohkem ilutulestikurakettide tekitatud kõmakaid ning inimesed on muutunud ärevamaks, samas aga pole näha otsest vägivalda.

Kiievis viibiva Postimehe ajakirjaniku Mikk Salu sõnul jääb äsja Ukraina presidendi Viktor Janukovõtši poolt väljakuulutatud vaherahu puhul üle küsida, et kelle poolt see on, keda Janukovõtš esindab ning kellele see vaherahu on mõeldud. Kui need sõnad üldse kellegi tegevust mõjutada võiks, siis ehk miilitsa, rääkis Salu.

PM Kiievis: Kui päeval võis Maidanil aeg-ajalt kuulda pauke, siis õhtuks on need sagenenud, enamasti loobitakse ilutulestikurakette ning Molotovi kokteile meeleavaldajate poolt. Praegu võib Maidanil näha põlevaid barrikaade, ühelpool on meelavaldajad, teisel miilitsa eriüksuslased. Kahe vastaspoole vahele jääb umbes 50 meetrit eikellegimaad.

On selge, et on palju emotsioone, kuulujutte, hirme. Võib näha, kuidas meelavaldajad püüavad katuste ülemisi ääri ning rõdusid valgustada, sest kardetakse snaipereid.

Inimeste meeleolud on päeva jooksul olnud väga erinevad: on neid, kes nutavad, aga ka neid, kes on raevus, kes tantsivad, kes laulavad, kes on toimuvast väsinud. Neid kõiki ühendab aga negatiivne hoiak presidendi suhtes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles