Vladimir Žirinovski: Soome mängis Venemaaga nagu oleks Talvesõda

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Žirinovski: Soome mängis Venemaaga nagu oleks Talvesõda
Vladimir Žirinovski: Soome mängis Venemaaga nagu oleks Talvesõda Foto: SCANPIX

Venemaa skandaalne poliitik Vladimir Žirinovski kommenteeris,  miks Soome jäähokikoondis võitis eile Sotši taliolümpial Venemaa koondist.

Žinronosvki sõnul andis soomlastele võidu nende sees keeva venelaste vastane viha, mis pärineb Teise maailmasõja eelajast, kirjutab Sovetski Sport.

«Kui analüüsida Soome mängu, siis nende edu tagas just vihkamine ja viha. Soomlasi on kasvatatud venelasi vihkama. Viha juured asuvad 1939. aasta Talvesõjas. Just see paneb soomlased võitlema,» nentis poliitik.

Žirinovski arvates peaks ka Venemaa jäähokikoondise treeningutel hakkama kasutama midagi, mis mängijates viha esile kutsuks.

«Meie jäähokimängijad vajavad ka vihkamist, siis mängiksid nad paremini,» arvas Žirinovski.

Poliitik täpsustas, et Vene jäähokimängijad peaksid suunama ajaloost pärit viha vastasmängijate vastu ning nad oleksid siis võidukad.

Soome võitis Sotšis jäähoki veerandfinaalis Venemaad 3:1.

Talvesõda toimus Nõukogude Liidu ja Soome Vabariigi vahel.

Nõukogude Liit ründas 30. novembril 1939 kell 8.30 sõda kuulutamata Soome Vabariiki. Talvesõda kestis 105 päeva ja lõppes 13. märtsil 1940 Moskva rahulepinguga.

Rahu kestis kuni 25. juunini 1941. Teise maailmasõja käigus asus Soome uuesti sõjategevusse NSV Liiduga, kuid formaalselt väideti end mitte olevat Saksamaa liitlane.

Sõja tagajärjel loovutas Soome 13 prosenti oma territooriumist ja suuruselt teise linna Viiburi Nõukogude Liidule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles