Paet loodab topeltmaksustamise vältimise lepingu jõustamist Venemaaga

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välisminister Urmas Paet ja Venemaa välisminister Sergei Lavrov allkirjastasid 18. veebruari hommikul Moskvas Eesti-Vene riigipiiri ning Narva ja Soome lahe merealade piiritlemise lepingu.
Välisminister Urmas Paet ja Venemaa välisminister Sergei Lavrov allkirjastasid 18. veebruari hommikul Moskvas Eesti-Vene riigipiiri ning Narva ja Soome lahe merealade piiritlemise lepingu. Foto: AFP / ITAR-Tass / Scanpix

Välisminister Urmas Paet ütles Tallinnas kohtumisel Venemaa Föderatsiooninõukogu väliskomisjoni esimehe Mihhail Margeloviga, et Eesti-Vene piirilepingud liiguvad nüüd parlamentidele ratifitseerimiseks ning loodetavasti kulgeb see protsess parlamentides tõrgeteta.

Paet ja Margelov arutasid võimalusi majandussuhete edendamiseks ning Paet märkis, et Eesti soovib Venemaaga topeltmaksustamise vältimise lepingu jõustumist. «Peame oluliseks topeltmaksustamise vältimise lepingu jõustamist ning samuti soovime sõlmida majanduskoostöölepingu,» ütles välisminister Paet. «Kaubandussidemete edendamise seisukohast on oluline keskenduda piirangute kaotamisele,» lisas ta. 

Eesti välisminister avaldas heameelt Eesti ja Venemaa turismisidemete tihenemise üle, möödunud aastal külastas Eestit 14 protsendi võrra rohkem reisijaid kui eelneval aastal. «Turismi edendamiseks on oluline panustada piiriületispunktide läbilaskevõimesse,» sõnas ta.

Kohtumisel oli kõne all veel piiriülene koostöö, mis on Paeti sõnul seniste projektide elluviimisel edukalt toiminud. «Loodame ka uue programmi osas aastateks 2014-2020 jõuda kiiresti üksmeelele. Tuleks eelkõige keskenduda piiriületuse parandamisele, et inimeste ja kaupade liikumine toimiks tõrgeteta,» ütles Paet. Ta lisas, et sel eesmärgil on oluline kiiresti edasi minna ka Narva silla renoveerimise projektiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles