Kohus mõistis mehe röövmõrva eest 15 aastaks vangi

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP / Scanpix

Harju maakohus tunnistas täna Aleksei Sargajevi süüdi mõrvas, mõrvakatses ja sularaha röövimise katses ja mõistis talle liitkaristuseks 15-aastase vangistuse.

40-aastase Sargajeviga koos kohtu all olnud 41-aastase Vadim Litvinovi ja 38-aastase Ruslan Telleri tunnistas kohus süüdi sularaha röövimise katses ja varguses ning mõistis neile liitkaristuseks 5-aastase vangistuse.

Sargajevi  karistusaja hulka arvatakse eelvangistuses viibitud 2 päeva. Kanda jääb veel 14 aastat 11 kuud 28 päeva.

Litvinovi karistust suurendati Harju maakohtu 2007. aasta otsuse järgi mõistetud karistuse ärakandmata osa võrra ja tema lõplikuks liitkaristuseks mõistis kohus 6 aastat 3 kuud 2 päeva vangistust.

Nendega koos kohtu all olnud kehalises väärkohtlemises süüdistatud 49-aastast Vjatšeslav Terentjevit karistati  1 aasta 7 kuu ja 28 päeva pikkuse tingimisi vangistusega 2-aastase katseajaga.

Põhja ringkonnaprokuratuuri esitatud süüdistuse kohaselt tutvus Telleri elukaaslane 2008. aasta detsembris Tallinnas Kopli piirkonnas ühe mehega, kes kutsus naise endaga Tallinnas Puhangu tänaval asuvasse korterisse.

Kolm päeva hiljem kutsus naine  ilma korteri peremehe nõusolekuta Telleri, kes, nähes, et korteriomanik on purjus ja magab, helistas oma tuttavale Litvinovile, kes tuli korterisse koos oma tuttava Sargajeviga.

Koos tarbiti alkohoolseid jooke. Kui alkohol sai otsa, hakkasid  Sargajev ja Teller korteriomanikult raha nõudma. 

Saanud kannatanult tema kallal vägivallatsemise tulemusena sularahakaardi  ja selle PIN-koodi, suundusid Teller ja Sargajev Tallinnas pangaautomaadi juurde, kuid ei saanud raha välja võtta.

Sellel ajal kui teised käisid pangaautomaadi juures, otsis Litvinov korteri kappidest asju, mida varastada ja pakkis neid kohvrisse.

Seejärel läksid Teller ja Sargajev korterisse tagasi ja kuna arvasid, et korteriomanik on neile vale PIN-koodi andnud, peksid Sargajev ja Litvinov teda, kuni mees kukkus teadvusetult põrandale.

Siis viisid Teller ja Litvinov korterist ära talle kuuluva vara ja võtsid enda kätte korterivõtmed. Sama päeva õhtul püüdsid Litvinov ja Sargajev kannatanu kaardiga pangaautomaadist uuesti raha võtta, kuid tehing ei õnnestunud vale PIN-koodi tõttu. Samal õhtul tappis Sargajev kannatanu  noaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles