Veeda vabariigi aastapäev koos Postimehega

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Presidendipaar Toomas Hendrik Ilves ja Evelin Ilves
Presidendipaar Toomas Hendrik Ilves ja Evelin Ilves Foto: Mihkel Maripuu

Postimees.ee vahendab esmaspäeval Eesti Vabariigi 96. aastapäeva üritusi Tallinnas ja Pärnus nii otseülekannete, videoreportaažide, pildigaleriide kui ka kommentaaride kujul.

Päikesetõusul kell 7.33 algab Tallinnas Toompeal Pika Hermanni tormi lipuheiskamise tseremoonia, millel peab kõne riigikogu esimees Ene Ergma ning õnnistussõnad edastab Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku peapiiskop Andres Põder. Postimees.ee vahendab sündmust videoreportaaži, pidigalerii ja teksti kujul.

Kell 12-13 toimub Pärnu Keskväljakul kaitseväe paraad, mille võtab vastu president Toomas Hendrik Ilves, paraadi juhatab kaitseväe juhataja kindralmajor Riho Terras ja rivistab Põhja kaitseringkonna ülem kolonelleitnant Rene Brus. Kaitseväe juhataja peab paraadil kõne. Paraadil osaleb üle 1400 kaitseväelase, osavõtjate arvult on see taasiseseisvumisaja suurim paraad. Postimees.ee vahendab paraadi koostöös rahvusringhäälinguga videootseülekandena, samuti vahendame paraadi fotogalerii ning uudiste kujul.

Kell 13.30 annab peaminister Andrus Ansip Pärnu teatris Endla üle riigi teadus-, spordi- ja kultuuripreemiad ning Wiedemanni keelauhinna. Postimees.ee teeb sündmusest fotogalerii.

Kell 18 algab Pärnu kontserdimajas iseseisvuspäeva kontsert ning president Toomas Hendrik Ilvese ja Evelin Ilvese vastusvõtt. Postimees.ee teeb koostöös rahvusringhäälinguga presidendi iseseisvuspäeva kõnest videootseülekande, samuti avaldame presidendi kõne teksti kujul ja küsime arvamusliidritelt selle kohta kommentaare.

Postimees.ee vahendab presidendi kõnele järgnevast kontsertetendusest fotosid, muljeid ja kommentaare.

Kell 19. Postimees.ee on kohal ka president Toomas Hendrik Ilvese ja Evelin Ilvese kätlemistseremoonial, mille külaliste paraadi me vahendame videootseülekandena. Tseremooniat kommenteerivad Elu24 peatoimetaja Anu Saagim ja Anne & Stiili ilutoimkond, samuti on kohal paar üllatuskülalist. Kätlemistseremooniast valmib ka mahukas fotogalerii.

Samuti küsime tekstiliselt ja videos muljeid ja kommentaare presidendi vastuvõtu külalistelt ning vahendame vastuvõtult arvukalt fotosid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles