Hipodroomi asemele kerkivasse asumisse tuleb Lottemaa

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koeratüdruk Lotte.
Koeratüdruk Lotte. Foto: Toomas Huik

Tallinna hipodroomi asemel kerkivasse äri- ja kortermajadega asumisse kavandavad ärimehed koostöös ülipopulaarse koeratüdruku loojatega rajada Lottemaa.

Hipodroomi ligi 16 hektari suurusele alale korraldas projekteerimisbüroo K-Projekt omanike tellimusel viie osalejaga arhitektuurikonkursi, mille võitja selgub tuleval nädalal.

K-Projekti detailplaneeringute osakonna juhataja Ülle Kadaku sõnul kerkib konkursi tingimuste kohaselt hipodroomi asemele kortermajade ja ärihoonetega asum, kus ka ühiskondlikke maju ning sportimisvõimalusi.

«Üheks asumi tõmbenumbriks on kindlasti Lottemaa, mis võistluste tingimustes sees ja mida sinna püütakse rajada,» märkis Kadak. «See on koht, kus lapsed saavad tegutseda ja meisterdada.»

Kadak lausus, et alale ei saa rajada kõrghooneid ehk üle 14-korruselisi maju sinna ei kavandata.

Hipodroomi krundi suuromanikeks on Jaan Manitski ja Kreenholmi üks omanikke Mats Gabrielsson. Omanikud on juba mitu aastat pidanud plaani hobuste võidusõitude korraldamiseks rajada Tallinna lähistele uus hipodroom.

Koeratüdruk Lotte loojateks on Janno Põldma ja Heiki Ernits.

ARHIIV! Ärimehed tahavad hipodroomi Tallinna kaardilt kustutada 

Postimees nimetas aasta teoks «Lotte» 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles