Ain Mäeots: kontserdi kõrgpunkt oli kõige alguses

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ain Mäeots.
Ain Mäeots. Foto: Viktor Burkivski

Vanemuise teatri lavastaja Ain Mäeotsa hinnangul oli tänane vabariigi aastapäevale pühendatud pidulik kontsert vürtsitatud mõnusa Ivar Põllule omase huumoriga.

«Täiesti professionaalse kretinismi aspektist öelduna oli minu jaoks kontserdi kõrgpunkt nii emotsionaalses kui muusikalises mõttes kõige alguses. See maamärk pandi kohe alguses nii võimas paika, pärast enam emotsionaalselt sinna ei jõutud,» rääkis kaks aastat tagasi vabariigi aastapäeva kontserdi lavastanud Mäeots.

«Aga mis mulle väga meeldis iseenesest, milles ma olen kindel, et suurem osa panevad pahaks, see visuaaliprintsiip, kuidas elu käib teleka ümber - minu jaoks mõnus Ivar Põllu huumor,» lisas ta.

Mäeots polnud aga rahul, kuidas kontserti telepildis edastati. Tema sõnul mõjus kontsert telepildis «kihilise Napoleoni koogina», mis oli antud juhul vale lahendus. Samas aga lisas ta, et see ei vähendanud kogu kontserdi visuaalset ilu.

Lavastaja hinnangul on kontserdi puhul juba olemuslikult vastuolu, sest rahvamuusika kuulub ajalooliselt külakogunemiste juurde, ent pidulik aktus suurel laval on midagi hoopis teistsugust.

«Rahvamuusikas lasevad inimesed end lõdvaks ja elavad välja. Neid kahte - pidulik aktus ja rahvamuusika - kokku panna on väga peen asi. Esinejad oleksid võinud natuke vabamalt võtta, laval veidi rohkem looma välja lasta, end iseenesest oli kõik väga sümpaatne,» rääkis Mäeots.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles