Muuseum näitab tasuta Läti ajalooteemalisi mängufilme

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader filmist «Riia kaitsjad»
Kaader filmist «Riia kaitsjad» Foto: Eesti Ajaloomuuseum

Maarjamäe lossi kinosaalis linastuvad laupäeval, 1. märtsil ja pühapäeval, 2.märtsil  kell 13  Läti režissööri Aigars Grauba ajaloolised mängufilmid. Filmiüritus on tasuta ja avatud kõigile huvilistele.

Filmid juhatab sisse Juris Freidenbergs Läti filmimuuseumist. Filmid linastuvad läti keeles inglisekeelsete subtiitritega. Läti keelest eesti keeldeteeb tõlke Leanne Barbo. Filmiõhtu koostööpartnerid on Läti Filmi Instituuti ja Läti Suursaatkond Eestis.

1. märtsil linastuv mängufilm «Riia kaitsjad» («Rīgas sargi») on 2007. aastal valminud Läti režissööri Aigars Grauba heroiline ja visuaalset mõjusmängufilm. Film räägib 1919. aasta sündmustest, kui noor Läti Vabariik kaitses oma pealinna vaenulike Saksa ning Vene vägede eest, säilitamaks oma iseseisvust. Juba viiendal nädalal pärast esilinastust oli film muutunud kõige vaadatanumaks läti filmiks, mis on toodetud pärast taasiseseisvumist 1991. aastal. Selleks ajaks oli filmi vaadanud  juba 123 000 inimest.

2. märtsil linastuv «Unistuste meeskond 1935» («Sapnu komanda 1935»)  on Läti režissööri Aigars Grauba 2012. aastal valminud tragikoomiline mängufilm.

Film jutustab esimestest Euroopa meistrivõistlustest korvpallisis, mis toimusid Genfis. Üritust korraldas FIBA, äsja asutatud rahvusvaheline korvpalli organisatsioon ja Euroopa riikide meeskonnad hakkasid esimest korda omavahel mängima. Läti treener Valdemārs Baumanis on veendunud, et ta suudab kokku panna meeskonna ja saata selle Genfi. Oma teekonnal tekib treeneril mitmeid probleeme, kuid peab lõpuks tõdema, et nii triumf kui ka kaotus on osa mängust. Baumanise sihikindlus saab tasutud,kui tundmatu korvapllimeeskond Lätist võidab kõik Euroopa konkurendid. Vaata treilerit SIIT

Maarjamäe lossi juurde saab sõita bussidega 1A, 5, 8, 34A ja 38.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles