Virumaal jäi puhumisreidil vahele 10 alkoholi tarvitanud sõidukijuhti

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Kõik puhuvad» Ida- ja Lääne-Virumaal.
«Kõik puhuvad» Ida- ja Lääne-Virumaal. Foto: Ida prefektuur

Täna hommikul kontrollisid Ida prefektuuri ametnikud Lääne- ja Ida-Virumaa maanteedel sõidukijuhtide joovet. Kontrolli käigus tuvastati kümme rikkumist.

25. veebruari hommikul viis Ida prefektuuri läbi operatsiooni «Kõik puhuvad», mille raames tegi politsei kindlaks kümme sõidukijuhti, kes olid alkoholi tarvitanud. Lauspuhumist korraldati kolmes kohas. Kokku kontrolliti ligi 3500 autojuhti, teatas Ida prefektuuri pressiesindaja.

Hommikul tabas politsei Narva-Mustajõe teel 17ndal kilomeetril 60-aastane bussijuhi, kes viis inimesi tehasesse tööle. Mehel tuvastati alkoholi piirmäära ületamine ja ta suhtes algatati väärteomenetlus.

Ida prefektuuri liiklusjärelevalvetalituse juhi Annika Elmi sõnul on alkoholi tarvitanud sõidukijuhtide hulk liikluses jätkuvalt kõrge.

«Tänase kontrolli tulemused näitavad, et jätkuvalt pole paljud sõidukijuhid aru saanud kui vastutustundetu on pärast alkoholi tarvitamist autorooli istuda. Sellise käitumisega seatakse ohtu nii ennast kui ka teisi liiklejaid,» ütles Elm.

Mitmed rikkujad põhjendasid enda rikkumist sellega, et eelneval õhtul sai alkoholi tarvitatud ja hommikul arvati, et ollakse kained. «Sellisel juhul tuleks kindlasti hommikul kasutada alkomeetrit, eelistada liikumist ühistranspordiga või leida teine kaine autojuht,» lisas Elm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles