ERJK nõuab kuuelt üksikkandidaadilt sunniraha kohtutäituri abil

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Erakondade rahastamise järelevalve komisjon (ERJK) määras sunniraha kuuele kohalike omavalitsute valimistel osalenud üksikkandidaadile, raha nõuavad sisse kohtutäiturid.

ERJK aseesimees Kaarel Tarand ütles BNSile, et komisjon määras 320 euro suuruse sunniraha kuuele üksikkandidaadile: Meelis Kaldalule, Ilmar Ibragimovile, Harri Kirdile, Lembit Langellile, Veiko Rämmelile ja Joeri Wiersmale. Sunniraha nõuavad sisse kohtutäiturid.

Janauaris tegi komisjon sunniraha hoiatuse kümnele üksikkandidaadile. Tarandi sõnul on neli üksikkandidaati seega oma dokumendid korda saanud.

Ka on komisjon teinud hoiatuse kolmele valmisliidule. Tarandi sõnul ei ole Maardu Valimisliit täitnud ERJK ettekirjutust viia aruanne kooskõlla seadusega, valimisliidul Parem Koeru on valesti arvele võetud ja tagastamata üks keelatud annetus suhetest trükikojaga ning Paldiski valimisliidu Põhjasadam eest on maksnud arveid firma.

Jaanuari alguses tegi komisjon ettekirjutuse kuuele valmisliidule ja 19 üksikkandidaadile, kellel detsembri lõpu seisuga oli esitamata valimiskampaania aruanne.

Kohalike omavalitsuste valimistel seadis oma nimekirja üles 297 valimisliitu, üksikkandidaate osales valmistel kokku 101.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles