Kallase proovikiviks osutus tuhapilv

Argo Ideon
, poliitika- ja majandus­­analüütik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui Islandil purskav vulkaan 2010. aasta kevadel lennukid Euroopas maapinnale jättis, pidi Siim Kallas andma vastust saja tuhande lennu tühistamise eest.
Kui Islandil purskav vulkaan 2010. aasta kevadel lennukid Euroopas maapinnale jättis, pidi Siim Kallas andma vastust saja tuhande lennu tühistamise eest. Foto: AFP/SCANPIX

Mida suutis Siim Kallas Brüsselis korda saata euroliidu transpordijuhina?

Siim Kallase aega Euroopa transpordivoliniku kohal jäävad meenutama läbielatud Islandi tuhapilv, Euroopa ühendamise rahastu loomine ning oskus erihuvide vahel laveerides enamasti ise puhtalt välja tulla.

Taas Eesti peaministrikandidaadiks pürgiv Siim Kallas (65) sai kümne aasta eest sügisel eurokomisjoni asepresidendiks ning ühes sellega ajaloos ilmselt kõrgeimale poliitilisele kohale kerkinud eestlaseks. Ometi oli ta Euroopa tavainimese jaoks pea tundmatu, sest kes neil Brüsselis istuvail bürokraatidel ikka jaksab vahet teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles