Paet: OECD liikmelisus on tunnustus Eesti arengule

Veiko Pesur
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Paet
Urmas Paet Foto: Peeter Langovits

Välisminister Urmas Paet rõhutas täna OECD peasekretäri Angel Gurríaga Tallinnas kohtudes, et Eesti peab OECD liikmeks saamist väga oluliseks ning soovib organisatsiooni töös aktiivselt osaleda. 


Välisminister Paeti sõnul on OECD (Majandusliku Koostöö ja Arengu Organisatsioon) tunnustatud majandusanalüüsi keskus ja organisatsiooni liikmesriikidel on võimalus kõrgetasemelistest analüüsidest ja ekspertsoovitustest otseselt osa saada, vahendas välisministeerium. «OECD liikmeks saamine on tunnustus Eesti arengule,» ütles Paet.

Välisministri sõnul alustab Eesti oma esinduse loomist OECD juurde, ministeerium lähetab Pariisi esimese vaid OECD küsimustega tegeleva diplomaadi käesoleva aasta suvel ning järk-järgult peaksid lisanduma erialadiplomaadid teistest ministeeriumitest. OECD suursaadiku ametikohustusi hakkab täitma Eesti suursaadik Pariisis ja UNESCO juures.

Homme allkirjastatakse Eesti liitumisleping OECDga. Organisatsiooni täisliikmeks saab Eesti ilmselt 2010. aasta lõpul, pärast liitumislepingu ratifitseerimist riigikogus ning selle hoiule andmist Prantsuse välisministeeriumis. Koos Eestiga liituvad OECDga Sloveenia ja Iisrael. Pärast nende riikide liitumist on OECDs 34 liiget.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles