Selänne palus medalivõidu järel vastaselt vabandust

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teemu Selänne.
Teemu Selänne. Foto: SCANPIX

Soome hokitäht Teemu Selänne ilmutas pärast Sotšis pronksmedalite võitmist härrasmehelikkust, vabandades kohtumise järgsel kätlemisel USA koondise kaitsja Cam Fowleri ees, kes on NHLi profiliigas tema meeskonnakaaslane.

«Mul oli Camist kahju, sest ta on tore sell ja vääris seda medalit sama palju kui mina,» selgitas Selänne Anaheim Ducksi kodulehele, miks ta nii käitus. «Tema vanemad olid kohal ja väga elevil, nad on ülimalt meeldivad inimesed. Mina olen varemgi medaleid võitnud, nii et loodetavasti võidab ka Cam midagi,» sõnas soomlane.

26 aasta järel Soome koondise esindamisele joone alla tõmmanud Selännel on pärast Sotšis võidetud pronksmedalit nüüd koos üks olümpiahõbe ja kolm pronksi, samuti hõbe ja pronks maailmameistrivõistlustelt. Soomlane valiti Sotši hokiturniiri parimaks mängijaks, ühtlasi on USA võrku kaks litrit saatnud Selänne nüüd vanim mängija, kes suutnud olümpiaturniiril värava visata. Ka on ta vanim mängija, kellele olümpiamedal kaela riputatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles