Kadri Liik: Ukraina parlament ei esinda Maidanit

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina parlament
Ukraina parlament Foto: SCANPIX

Euroopa Välissuhete Nõukogu vanemteadur Kadri Liik hindas, et legitiimse võimu jaoks on Ukrainal tarvis lisaks presidendivalimistele ka uut parlamenti ja põhiseadust.

Liik rääkis «Aktuaalsele kaamerale», et olukord Krimmis on väga tõsine, sest kui kohalike jõududega lõppeks kõik veel rahulikult, siis Moskva sekkumise puhul ei tea, mida oodata, vahendas ERR Uudised.

«Ukrainas on paljud ennast põletanud ja keegi ei taha sinna anda raha ilma, et oleks väga kindlad tingimused selle kasutamise kohta juurde lisatud,» tõdes ta, et ehkki on olemas väga palju rahvusvahelist tahet Ukrainat aidata, on ka sellel kitsaskohad.

Liik ei kujuta enda sõnul hästi ette, kuidas Ukraina elab edasi sama ülemraadaga, sest see ei esinda enam kaugeltki kõiki neid jõude, mis olid Maidanil.

«Selleks, et Ukrainal oleks legitiimne võim, on tarvis lisaks presidendivalimistele ka parlamendivalimisi ja uut põhiseadust, mis on plaanitud sügiseks,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles