Ansip: mina uuele peaministrile suuniseid andma ei hakka

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip
Andrus Ansip Foto: Toomas Huik / Postimees

Reformierakonna esimees, ametist lahkuv peaminister Andrus Ansip kinnitas, et on küll valmis jagama uuele valitsusele selgitusi selle kohta, mida tema juhitud valitsused on kunagi teinud, kuid tulevikku vaatavaid suuniseid ei kavatse ta järgmisele peaministrile ega valitsusele anda.

Ansip ütles Vikerraadio otsesaates «Stuudios on peaminister», et on saanud teha üheksa aasta jooksul peaministrina neid asju, mis on olnud mõeldavad, milleks on olnud aeg küps ja mida valitsus on pidanud õigeks. «Kui olen langetanud otsuse ametist tagasi astuda, siis ilmselt pole mul enam mingit põhjendust üritada veel 10. või 11. aastal ka neid asju, mis tegemata jäid, uuesti tegema hakata. Aeg on anda teatepulk üle järgmistele valitsustele,» ütles ta.

Ansip märkis, et edasised otsused on uue peaministri ja uue valitsuse teha ning ta ei pea kuidagi mõeldavaks ega lubatavaks Eesti valitsust ka järgnevatel aastatel suunata või soovitada neile mingeid tegevusi. « Ma ei kavatse tulevikku vaatavaid suuniseid jagama hakata. Küll olen valmis seletama seda, mis ja kuidas on minevikus toimunud,» lausus ta.

Seetõttu ei soovinud Ansip vastata ka küsimusele, kas Reformierakonna pikaaegne koalitsioonipartner Isamaa ja Res Publica Liit võiks uues võimuliidus jätkata. Tema sõnul saab oma eelistusi väljendada uus peaministrikandidaat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles