President Ilves kutsub Ukraina sündmuste arutamiseks kokku riigikaitse nõukogu

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Relvastatud isikud Krimmis asuva lennujaama lähedal
Relvastatud isikud Krimmis asuva lennujaama lähedal Foto: SCANPIX

President Toomas Hendrik Ilves teatas, et kutsus kokku riigikaitse nõukogu, et arutada ärevaid sündmusi Ukrainas, nõukogu koguneb erakorraliselt pühapäeval.

«Olen kutsunud Presidendi Riigikaitse Nõukogu kokku arutamaks Venemaa tänast otsust saata väed Ukrainasse,» kirjutas Eesti riigipea Twitteris.

Nõukogu koosseisu kuuluvad riigikogu esimees, peaminister, riigikogu riigikaitsekomisjoni esimees, riigikogu väliskomisjoni esimees, välisminister, kaitseminister, rahandusminister, siseminister, justiitsminister ning kaitseväe juhataja.

Lisaks rääkis Ilves Poola riigipeaga olukorrast Ukrainas. President Ilves ja Poola riigipea Bronisław Komorowski arutasid laupäeva õhtul telefonitsi olukorra drastilist pingestumist Ukrainas. Eesti ja Poola riigipead keskendusid NATO ja Euroopa Liidu võimalikele mõjusatele sammudele, mis aitaksid säilitada Ukraina territoriaalset terviklikkust ja väldiksid olukorra sõjalist eskaleerumist.

Vene president Vladimir Putin esitas laupäeval parlamendi ülemkojale taotluse, millega ta palus heaks kiita Vene vägede kasutamise Ukrainas, ütles Kreml. Vene riigitelevisioonis otse üle kantud ülemkoja istungil toetasid föderatsiooninõukogu liikmed vägede kasutamist Ukrainas ühehäälselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles