Teder lastele hääleõiguse andmist ei poolda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Kümmel /Sakala

Riigikogus toimuva laste õiguste tagamise arutelul märkis õiguskantsler Indrek Teder, et suhtub väga ettevaatlikult lastele hääleõiguse andmisse.

Riigikogu liikme Liisa Pakosta küsimusele, kuidas õiguskantsler suhtub ühiskonnas tõstatatud diskussiooni, mis annaks lastele enam hääleõigust, vastas Teder, et ta on selle osas skeptiline.

«Üks idee selles debatis oli, et lastega vanematel oleks rohkem hääli. Selles osas olen skeptiline, sest see lööks segi valimissüsteemi ja minu meelest ei pruugi täita eesmärki, mida soovitakse,» selgitas Teder.

«Lastest valijate tegemine kas otse - alandades valimisiga - või kellelegi nende eest rohkem hääli andes, tähendaks see väga teistsugust süsteemi, kui on kirjas põhiseaduses. Seetõttu suhtun sellesse väga ettevaatlikult, kui pehmelt väljendada,» lausus õiguskantsler.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles