Brad Pitt hakkab jalgpalli MMi USAsse meelitama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brad Pitt osav lobby-töös, mida tõestab püsiv abielu Angelina Joliega (fotol seljaga)
Brad Pitt osav lobby-töös, mida tõestab püsiv abielu Angelina Joliega (fotol seljaga) Foto: SCANPIX

«Jalgpall on tõeliselt globaalne sport ja võimalus anda oma panus spordimaailma suurima ürituse saamiseks USAsse on mulle suur au,» teatas Pitt oma ühinemisest komiteega, mis promob USA kandidatuuri MMi korraldamiseks kümmekonna aasta pärast.

Jutt käib siis finaalturniiri korraldamisest aastal 2018 või 2022, kirjutab usatoday.com. Komitees ootavad Pitti teiste seas ees juba Arnold Schwarzenegger, Bill Clinton ja New Yorgi linnapea Michael Bloomberg.

Näib, et Pitt ongi planeerimas endale rohkem tegevust ühiskondlikus plaanis, alles nädal tagasi imbus meediasse kumu, et ta kandideerib 2016. aasta presidendivalimistel.

USA konkureerib mõlema turniiri korraldusõiguse eest teiste seas Austraalia, Inglismaa, Venemaa ja kahe n-ö kaksikprojektiga: Hispaania-Portugal ning Holland-Belgia. Arvatakse, et 2018. aasta turniiri saamiseks on Euroopa riikidel vähe võimalusi, kuna otsustuskogus on eurooplasi üsna vähe.

Pitti töö tulemus selgub 2. detsembril, kui rahvusvaheline jalgapalliorganisatsioon FIFA mõlema aasta korraldajamaad välja valib.

 USA on korraldanud finaalturniiri varem korra, aasta siis oli 1994, kui Brasiilia alistas finaalis penaltiseerias Itaalia.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles