Narva piiripunktid peaksid korda saama aasta lõpuks

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva piiripunkti ja jalakäijate silla eskiis
Narva piiripunkti ja jalakäijate silla eskiis Foto: Riigi Kinnisvara AS

Riigi Kinnisvara AS (RKAS) kuulutas välja Narva-2 piiripunkti ja jalgteesilla rekonstrueerimistööde riigihanke, piiripunkti ja jalgteesilla ehitustööd on kavas lõpetada selle aasta lõpuks.

Riigihankele oodatakse pakkumusi kuni 25. märtsini, ehitustegevusega on plaanis alustada suvel.

Samaaegselt rekonstrueeritakse ka Narva-1 piiripunkt, mille ehitushange kuulutati välja 17. veebruaril. Mõlema piiripunkti ehitustööd tuleb lõpetada käesoleva aasta lõpuks.

Politsei- ja piirivalveameti piirivalvejuhi Rando Kruusmaa sõnul on ehitustööde eesmärk muuta piiriületus Narva ja Ivangorodi piiripunktides inimeste jaoks kiiremaks ja mugavamaks, arvestades seejuures ka liikumispuudega inimeste vajadusi. «Ühtlasi saab piiripunkt juurde seni puudunud tollikontrolli funktsiooni. Samuti rekonstrueeritakse olemasolev Parussinka jalakäijate sild, rajades sillale piiriületajaid sademete eest kaitsva galerii,» lisas Kruusmaa.

Piiripunkt Narva-2 asub kahekorruselises hoones Narva jõe kaldal endise Kreenholmi Manufaktuuri sissepääsuvärava naabruses.

Piiriületus Eesti Vabariigi ja Vene Föderatsiooni vahel üle Narva jõe toimub 1980. aastal ehitatud Parussinka jalakäijate silla kaudu. Sild on 10-avaline lihttala sild kogupikkusega 184,5 meetrit.

Narva-2 piiripunkt rekonstrueeritakse regionaalministri valitsemisalast koordineeritava Euroopa naabrus- ja partnerlusinstrumendi (ENPI) Eesti-Läti-Vene piiriülese koostöö programmi 2007-2013 vahenditest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles