Selver lõhkus serviga Bigbanki mängu

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nädalavahetusel Kuressaares mängitud Schenkeri liiga finaalmatši kaotuse taga nägi Andrei Ojamets ebatäpset servi vastuvõttu, mis tegi raskeks tartlaste sidemängija töö ja aitas Tallinna Selveri meestel nurgaründajaile korralikku mitmemeheblokki ette seada.
Nädalavahetusel Kuressaares mängitud Schenkeri liiga finaalmatši kaotuse taga nägi Andrei Ojamets ebatäpset servi vastuvõttu, mis tegi raskeks tartlaste sidemängija töö ja aitas Tallinna Selveri meestel nurgaründajaile korralikku mitmemeheblokki ette seada. Foto: Irina Mägi

Tartu võrkpallimeeskond mängis end hooaja teise tähtsaimasse finaali, kuid nagu karikavõistlustelgi, ei õnnestunud võitu siiski koju tuua. Kuu lõpus ootab meeskonda ees kolmas tähtis mõõduvõtt ehk Eesti meistrivõistlused.

Tartu Bigbanki peatreener Andrei Ojamets ütles, et kahes finaalis on meeskond juba mänginud ning kindlasti ei taha nad ka kolmandast välja jääda.

«Pole mingit põhjust püssi põõsasse visata, sest võitlus jätkub,» sõnas ta, kuid nentis samas, et loomulikult ei saa rahul olla, sest tippu pole veel vallutada õnnestunud. Detsembris peetud karikavõistluste finaalis jäi meeskond 2:3 alla TTÜ-le.

Ojamets selgitas, et enne Eesti meistrivõistluste kohamänge meeskond treeningutel jalgratast leiutama ei hakata. Küll aga võetakse paariks päevaks aeg maha ja pärast seda pööratakse tähelepanu vaimsele valmisolekule ja suutlikkusele mängida vaimse pressi all, et ka pingelisemates mängudes õnnestuks vajalikul hetkel sooritada õige liigutus.

Headeks näideteks tõi ta Selveri mängumehed Hindrek Pulga ja Oliver Orava, kes särasid just määravatel momentidel.

Finaali hea algus

Nädalavahetusel Kuressaares peetud Schenkeri liiga finaalturniiri alustas Bigbank Tartu võidukalt. Geimidega 3:0 (25:19, 25:17, 26:24) võitis Tartu meeskond lätlaste RTU/Ro­bezsardze ja lunastas nii kindlalt finaalipääsme. Teise finaalikoha võitles Tallinna Sel­ver Pärnu Võrkpalliklubilt välja alles viiendas geimis. Mängu tulemuseks jäi 3:2 (25:23, 25:20, 24:26, 23:25, 15:9).

Ka finaalmäng algas tartlastele soodsalt. Esimese geimi kallutasid nad enda kasuks 25:21. Pööre toimus aga kohe peale seda, kui teise ja kolmanda geimi võitsid tallinlased 25:20 ja 25:16. Kuigi neljandas geimis sai Tartu oma mängu tagasi, kuulus see lõpuks siiski 26:24 Selverile.

Ojamets ütles, et tallinlased olid sel korral lihtsalt paremad ja neil õnnestus oma mängutaktika tartlastele peale suruda. «Me ei suutnud nende serviga kohaneda, seetõttu olime vastuvõtul ebatäpsed. Siis oli sidemängijal ka raske tõsta ja nurgaründaja löögil oli juba mitmemeheline blokk ees.» Ta lisas, et ka kaitses oli Selver südikam.

Ojamets nägi mängus ka häid momente. Ta ütles, et statistika oli paljuski võrdne, kuid otsustavatel hetkedel oli Tallinna Selveri meeskond siiski kindlam.

Ta ütles, et mitte ainult võrkpallis, vaid kogu tippspordis ei piisa ainult pimedast jõust, võidu vormistamiseks on hoopis rohkem vaja säilitada külm pea ja väljakul mõelda. «Meil on mõnel noorel mängumehel nii suur võidunälg, et see võis finaalis natuke segada,» arvas ta.

Schenkeri liiga pronksimängus võitis lätlaste RTU/Ro­bez­sardze Pärnu Võrkpalliklubi geimidega 3:1 (24:26, 25:20, 26:24, 25:18).

Ojamets leidis, et tegu oli eelmise aasta kordusega, kui Riia Lase võitis kolmanda koha mängus sarnase seisuga Sel­veri.

Kuna lätlased kaotasid tartlastele kolme geimiga, jäi neil palju jõuvarusid alles, aga Pärnul oli peale viiegeimilist mängu raske taastuda ning pealegi pidi nende kapten ja liider Andrus Raadik pühapäeval kipsis käega vaatama mängu tribüünilt. «Lätlastel oli rohkem värskust ja vaimset jõudu,» võttis Ojamets kokku.

Finaalturniiril Kuressaares kuulutati välja ka Schenkeri liiga hooaja parimad. Neli auhinda rändasid võitjatega Tallinnasse ja üks Lätti, aga parima servija ja parima libero tiitel tulid Robert Tähe ja Rait Rik­ber­giga Tartusse.

Stabiilsuse otsingutest

Hooaja suurimaks arengusammuks peab Ojamets stabiilsust, mille poole on kõvasti tööd juba tehtud, kuid osa ootab veel ees. Püsivale mängule aitab kaasa ka stabiilne põhikoosseis, mis sisuliselt on eelmise aastaga võrreldes sama, vaid Priit Luige kohal mängib nüüd Kristo Kollo.

Meeskonnaga hooaja algul liitunud Karl Jaani ja Andres Toobal on Ojametsa sõnul vahetusest sekkudes tiimi mitmes mängus hästi aidanud. Kahjuks ei saa mängida meniskioperatsioonist taastuv Argo Meresaar.

Meeskonna sisekliima on Andrei Ojametsa hinnangul hea ja töökultuur eelmise hooajaga võrreldes tunduvalt parem. «Pole vaja igasuguseid lapsikuid probleeme lahendada,» kiitis ta.

Et Eesti meistrivõistluste poolfinaalid algavad neljapäeval, 20. märtsil, plaanib Ojamets nädal enne seda, 14. märtsil Selveriga ka ühe treeningkohtumise pidada. Nii püsivad sportlased toonuses ja ei teki liiga pikka pausi, selgitas ta.

Põhiturniiri teisena lõpetanud Bigbank saab poolfinaali vastaseks kõrgema asetusega veerandfinaalivõitja ja esimene kohtumine tuleb tartlaste kodusaalis.

Selver võõrustab samal ajal madalama asetusega veerandfinaalivõitjat.

Juba homme algavas esimeses veerandfinaalseerias kohtuvad omavahel Rakvere Võrkpalliklubi ja TTÜ. Reedel alustavad võistlust poolfinaalikoha eest Pärnu Võrkpalliklubi ja Dan­power Võru / Noortekoondis.

Nii veerand- kui poolfinaalid mängitakse kolme võiduni. Kolmas kuni kuues koht jagatakse peale kahte võitu, finaal kestab ühe meeskonna nelja võiduni.

«Sport on selle poolest karm, et sa võid ka olümpiavõitja olla, aga tööd peab edasi tegema, sest alati tuleb uusi ja entusiastlikke, kes tahavad mööda minna,» selgitas Ojamets.

Ta lisas, et Tartu meeskond õpib oma vigadest ja püüab kuu lõpus uut tiitlit.

Schenkeri liiga finaalturniir

1. Selver Tallinn

2. Bigbank Tartu

3. RTU/Robezsardze

4. Pärnu VK

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles