Vanapaber ajas lapsed hasarti

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alatskivi keskkooli 5. klassi võistkond koosseisus Renet Eres (vasakult), Khristen Kochk, Sireli Teras, Anastasia Lagutina, Ketriin Laumets ning nende selja taga karglevad Gristelle-Hanna Hantsol ja Oskar Annast said vanapaberikogumisvõistlusel teise koha.
Alatskivi keskkooli 5. klassi võistkond koosseisus Renet Eres (vasakult), Khristen Kochk, Sireli Teras, Anastasia Lagutina, Ketriin Laumets ning nende selja taga karglevad Gristelle-Hanna Hantsol ja Oskar Annast said vanapaberikogumisvõistlusel teise koha. Foto: Margus Ansu

Üksteise võidu seitse tonni vanapaberit kokku kogunud Alatskivi keskkooli lapsed panid võistlusel kõik mängu: kes käis käruga küla pidi taaskasutatavat kraami hankimas, kes inventeeris isa töökohta.



«Väga huvitav võistlus oli,» rääkis Alatskivi keskkooli vanapaberikogumisvõistlusel teise koha saanud 5. klassi võistkonna liige Sireli Teras. «Alguses mõtlesime, et tuleb, mis tuleb. Siis läksime hoogu, mõtlesime, et peame võitma.»

Hoog kasvas nii suureks, et 5. klassi võistkond saavutas  teise koha. Sireli Teras tõi võistlusele kahe venna vanad õpikud ja töövihikud. Tema klassiõed Ketriin Laumets ja Gristelle-Hanna Hantsol tühjendasid vanaema panipaiku.

Pered panid õla alla

«Mina tõin isa töö juurest kaks pagasnikutäit katalooge,» teatas Oskar Annast. Anastasia Lagutinal aitas panuse anda raamatukogutädi, Renet Eres tegi isaga meeskonnatööd.

«Isa helistas tuttavad läbi ja küsis, kas neil on vanapaberit,» rääkis Renet Eres. Oli lausa nii palju, et 580 kilo tuli isal auto järelkäruga kooli kärutada.

«Lapsed käisid käruga küla vahel ja kogusid vanapaberit,» muheles Alatskivi keskkooli direktor Urve Lõhmus.

«Hasart oli tohutu,» rääkis eile kokkukogutud vanapaberit ja pappi osaühingu Eesti Vanapaber kahte suurde konteinerisse sortinud Alatskivi keskkooli 14-liikmelise õpilasesinduse president Tuuli-Ann Freienthal. «Juba esimese poole tunniga tuli üle kolmesaja kilo,» lisas õpilasesinduse liige, mõne nädala pärast põhikooli lõpetav Liisi Värv.

Eile sortisid vanapaberikogumisvõistluse korraldanud õpilasesinduse liikmed konteineritesse seitse tonni taaskasutatavat kaupa.

Selle suure hunniku kogus kokku 68 õpilast, mis tähendab, et iga võistleja keskmine panus oli ligi 103 kilo. Mõelda vaid, kui suur oleks hunnik olnud siis, kui võistlusel oleks kaasa löönud kooli kõik 174 põhikoolitüdrukut-poissi.

Aus võistlus

«Kavalamad läksid raamatukokku ja küsisid sealt vanapaberit,» naeris Tuuli-Ann Freienthal. «Oli ka igasugustest kaalu suurendamise plaanidest kuulda, aga neid plaane ei teostanud keegi.»

Sortimise ajal diskvalifitseeriti võistluselt vanapaberi hulgast vaid röntgenipilt ja naiste sukapaar.

Vanapaberikogumisvõistluse mõte tekkis kooli õpilasesindusel aprillis korraldatud vee ja energia kokkuhoiunädalal.

Operatsioon «Vanapaber»

• Alatskivi keskkoolis korraldatud vanapaberikogumisvõistlusel kogus kõige suurema noosi ehk pea 1,8 tonni 1. klassi võistkond, keda toetasid tublisti abituriendid.

• Teise koha sai võistlusel 1370 kiloga 5. klassi ja 3. koha 1180 kiloga 3. klassi võistkond. Kolm esimest võistkonda said auhinnaks piknikukorvi.

Allikas: Alatskivi keskkooli õpilasesindus 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles